Έρευνα: Είναι η Γερμανία μια χώρα φιλική προς τα παιδιά;

Έρευνα που διοργανώθηκε από την παράταξη CDU/CSU του γερμανικού κοινοβουλίου αποκάλυψε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων πιστεύει ότι η Γερμανία δεν είναι φιλική προς τα παιδιά.

Έρευνα θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι φιλική προς τα παιδιά

Μια αντιπροσωπευτική έρευνα, η οποία διοργανώθηκε από τους πολιτικούς της CDU / CSU στο γερμανικό κοινοβούλιο, έδειξε ότι το 75% των γονέων στη Γερμανία πιστεύει ότι η χώρα δεν είναι φιλική προς τα παιδιά.

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 1.001 γονείς που έχουν σήμερα παιδιά ηλικίας 18 ετών ή μικρότερα.

Όταν ρωτήθηκαν αν, κατά την εμπειρία τους, η Γερμανία είναι μια χώρα φιλική προς τα παιδιά, το 75 τοις εκατό απάντησε “Μάλλον όχι” ή “Όχι, σίγουρα όχι”, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να δίνουν την τελευταία απάντηση.

Από τους ερωτηθέντες, το 23,4 τοις εκατό των ατόμων θεωρούν ότι η Γερμανία είναι φιλική προς τα παιδιά και το 1,6 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Οι γονείς κλήθηκαν επίσης να κατατάξουν τους τομείς της ζωής που τους ανησυχούν περισσότερο από έναν κατάλογο κατηγοριών.

Στην έρευνα, το “κόστος αγορών, στέγασης και κινητικότητας” βρέθηκε στην κορυφή, με το 57,7 τοις εκατό των γονέων να θεωρεί ότι οι παράγοντες αυτοί τους προβληματίζουν.

Η “ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης” (50,8 τοις εκατό) και η “ενότητα οικογένειας και εργασίας” (33,1 τοις εκατό) συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Το CDU/CSU βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση μετά τη λήξη της 16ετούς παραμονής της Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία το 2021.

Τους τελευταίους μήνες, το κόμμα έχει αρχίσει να διεξάγει έρευνες και να αξιολογεί ποιες πολιτικές θα ήταν πιθανότερο να αναζωπυρώσουν τη δημοτικότητά του μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων.

Η πολιτική του συντηρητικού και χριστιανικού κόμματος που αποκαλύφθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης του Βερολίνου είναι ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα.

“Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, οι οικογένειες βρίσκονται στα όριά τους”, δήλωσε στο dpa η εκπρόσωπος του CDU/CSU Silvia Breher.

Το κόμμα της Μπρέχερ επισήμανε ως τομείς ιδιαίτερης ανησυχίας το κλείσιμο των Κitas και των σχολείων, τα χαμηλά επίπεδα ανάγνωσης και μαθηματικών, τα περιορισμένα κρεβάτια στα νοσοκομεία για παιδιά και τις ελλείψεις σε φάρμακα.

Οι γονείς στη Γερμανία επιθυμούν να αναγνωριστεί η φροντίδα των παιδιών ως εργασία

Μαζί με τα παραπάνω στοιχεία, η έρευνα που διοργάνωσε η CDU/CSU αποκάλυψε επίσης ότι οι γονείς στη Γερμανία θα ήθελαν να αναγνωριστεί καλύτερα η προσπάθεια των εργαζομένων στην παιδική φροντίδα.

Όταν ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι η εργασία για την οικογένεια και τη φροντίδα των παιδιών αναγνωρίζεται επαρκώς από τη γερμανική κοινωνία, μόνο το 13% πιστεύει κάτι τέτοιο.

Η ερώτηση αυτή βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στους γονείς ηλικίας 30 έως 39 ετών, το 91% των οποίων ήταν της γνώμης ότι η εργασία που συνεπάγεται η ανατροφή των παιδιών και η εκπαίδευση των παιδιών θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης αναγνώρισης στη γερμανική κοινωνία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.