“Εισαγγελέας” εξαπάτησε συνταξιούχο και πήρε 100.000 ευρώ

Γερμανία: 80χρονη έπεσε θύμα και παρέδωσε 7 κιλά χρυσού

Προχώρησε πονηρά – και εκμεταλλεύτηκε τον φόβο ενός ηλικιωμένου πολίτη. Μια γυναίκα στη Μέση Φραγκονία έπεσε θύμα ενός ψεύτικου τηλεφωνητή….

Μια ηλικιωμένη πολίτης από τη Μέση Φραγκονία έπεσε θύμα: Της απέσπασαν με απάτη το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία.

Ο απατεώνας προσποιήθηκε τον εισαγγελέα και ισχυρίστηκε στο τηλέφωνο ότι η εγγονή της 87χρονης γυναίκας από το Ροθ προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Υπό μεγάλη πίεση, η ηλικιωμένη παρέδωσε τελικά τα χρήματα σε δύο άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα μπροστά από το σπίτι της, τα οποία στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο απατεώνας απείλησε την ηλικιωμένη με βαριά ποινή φυλάκισης της εγγονής της αν δεν πλήρωνε. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Άγνωστος τηλεφωνητής απαιτεί χρήματα – αυτό συμβουλεύει η αστυνομία

Σε σχέση με το περιστατικό, οι αστυνομικοί στη Μέση Φραγκονία επισήμαναν και πάλι τι πρέπει να κάνετε αν λάβετε ένα τέτοιο τηλεφώνημα:

Συχνά, οι δράστες χρησιμοποιούν επιδέξιες τεχνικές συνομιλίας για να κάνουν τα θύματά τους να πιστέψουν ότι πρόκειται για επείγουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση δράση.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να μην πανικοβληθείτε και να μην προβείτε σε βιαστικές ενέργειες.

Εάν ασκηθεί πίεση στο τηλέφωνο, δεν πρέπει να αφήσει κανείς να επηρεαστεί και να τερματίσει τη συνομιλία.

Αντίθετα, είναι σημαντικό να ασκεί κανείς πάντα δυσπιστία. Δεν θα πρέπει να είστε αμέσως αγενείς, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν κάτι σας φαίνεται ύποπτο.

Αν δεν είστε σίγουροι, θα πρέπει να καλέσετε άτομα που εμπιστεύεστε. Για παράδειγμα, γείτονες ή γνωστούς με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε το περιστατικό.

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, καλό είναι να καλέσετε απευθείας την αστυνομία στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110.

Η αστυνομία είναι εκπαιδευμένη σε αυτές τις περιπτώσεις και μπορεί να σας συμβουλεύσει αναλόγως.

Ως θέμα αρχής, οι αστυνομικοί συμβουλεύουν να μην δίνετε ποτέ χρήματα ή κοσμήματα σε άγνωστα άτομα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης