ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 2 αλυσίδες κολοσσοί ξεκινούν μεγάλη ανάκληση τροφίμων

Δύο μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ανακαλούν αμύγδαλα. Υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης από πρωσικό οξύ (υδροκυάνιο). Αυτό μπορεί μερικές φορές να αποβεί ακόμη και θανατηφόρο.

Επειδή μπορεί να περιέχουν αυξημένη ποσότητα πικραμύγδαλων, οι δύο κολοσσοί dm και Rossmann ανακαλούν ένα συγκεκριμένο προϊόν αμυγδάλου.

Όταν καταναλώνονται, απελευθερώνεται πρωσικό οξύ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα δηλητηρίασης όπως πονοκέφαλοι, ναυτία ή εμετός. Όποιος έχει αγοράσει τα προϊόντα δεν πρέπει να τα καταναλώσει σε καμία περίπτωση.

Τα πικραμύγδαλα είναι πολύ τοξικά ακόμη και σε μικρές δόσεις: ανάλογα με το σωματικό βάρος, μόλις πέντε έως δέκα πικραμύγδαλα μπορούν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα δηλητηρίαση από πικραμυλικό οξύ σε παιδιά, όπως τονίζει το Κρατικό Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών και Ασφάλειας Τροφίμων της Κάτω Σαξονίας.

Όποιος παρατηρήσει σημάδια δηλητηρίασης θα πρέπει να συμβουλευτεί αμέσως γιατρό, αναφέρουν τα δελτία τύπου των δύο εταιρειών.

Ανάκληση: Αυτά τα αμύγδαλα DM έχουν προσβληθεί

Συγκεκριμένα, η ανάκληση της DM αφορά ορισμένες συσκευασίες “dmBio Würzige Mandeln”.

Επηρεάζονται τα προϊόντα με αριθμό παρτίδας 0722121202 και ημερομηνία λήξης (BBD) 15.12.2023 καθώς και με αριθμό παρτίδας 0722112901 και BBD 01.12.2023.

Οι πληροφορίες είναι τυπωμένες στο πίσω μέρος της συσκευασίας στο λευκό πεδίο κάτω δεξιά.

Οι πελάτες θα πρέπει να επιστρέψουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα – είτε είναι ανοιγμένα είτε όχι – στα καταστήματα dm.

Η τιμή αγοράς θα επιστραφεί ακόμη και αν δεν προσκομιστεί η απόδειξη.

Ανάκληση σνακ στη Rossmann

Στην Rossmann, τα αμύγδαλα enerBiO επηρεάζονται από την ανάκληση.

Οι πελάτες καλούνται να μην καταναλώσουν το περιεχόμενο όλων των συσκευασιών του προϊόντος “enerBiO αμύγδαλα” με ημερομηνία λήξης 01.01.2024 και αριθμό παρτίδας 0722122804 καθώς και με ημερομηνία λήξης 15.01.2024 και αριθμούς παρτίδας 0723010916 και 1423010310.

Οι αριθμοί μπορούν επίσης να βρεθούν στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Η τιμή θα επιστραφεί στα καταστήματα Rossmann κατά την επιστροφή.

Το προϊόν πωλούνταν σε όλα τα γερμανικά κρατίδια εκτός από το Βρανδεμβούργο.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης