Εισβολή της πασχαλίτσας στη Γερμανία: Γιατί είναι τόσες πολλές;

Κανονικά, υπάρχει μεγάλη χαρά όταν βλέπεις μια πασχαλίτσα. Αλλά αυτή τη στιγμή γίνονται “μάστιγα”, επειδή πολιορκούν παράθυρα και τοίχους σπιτιών αναζητώντας ένα μέρος για να πέσουν σε χειμερία νάρκη. Μπορείτε να τις ξεφορτωθείτε με σπιτικές θεραπείες;

Η πασχαλίτσα έχει πολλά μαγευτικά ονόματα και είναι συνήθως πολύ δημοφιλής επειδή θεωρείται γούρι. Αλλά μπορεί να μην είστε τόσο τυχεροί όσο είστε αυτή τη στιγμή. Μπαίνουν μαζικά σε διαμερίσματα και σπίτια.

Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές πασχαλίτσες στο σπίτι;

Η απάντηση είναι απλή: τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο κάνει πολύ κρύο για τα έντομα και αναζητούν χειμερινά καταλύματα – παρόμοια με τα ζωύφια ή τις αράχνες, που είναι λιγότερο αγαπητά.

Οι πασχαλίτσες προτιμούν να πέφτουν σε χειμερία νάρκη σε ομάδες, οπότε συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς σε ένα μέρος – για παράδειγμα σε προσόψεις, κάγκελα μπαλκονιών ή κουφώματα παραθύρων. Αναζητούν καταφύγιο σε ρωγμές τοίχων ή κοιλότητες, όπως κουτιά ρολών, δοκάρια ή διπλά παράθυρα.

Έτσι, οι πασχαλίτσες μπορούν γρήγορα να γίνουν ενοχλητικές, αν εισέλθουν στο σπίτι κατά τον αερισμό. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τις πασχαλίτσες να βρουν καταφύγιο.

Οι στοίβες φύλλων στους κήπους, για παράδειγμα, είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για να πέσουν σε χειμερία νάρκη. Ένας ακόμη λόγος, λέει η Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και της Βιοποικιλότητας (NABU), να συσσωρεύουμε φύλλα στον κήπο για τα άγρια ζώα.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την είσοδο πασχαλίτσας στο σπίτι σας;

Πώς μπορείτε να τους αποτρέψετε από το να εισέλθουν στο σπίτι εξ αρχής; Δεν γίνεται να μην υπάρχει εξαερισμός ακόμη και κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους – επίσης για να μειωθεί ο κίνδυνος μούχλας.

Για να μπορείτε να αερίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς να βρίσκουν καταφύγιο στο διαμέρισμα πολλά ζώα, πρέπει να καταβάλλετε κάποια προσπάθεια. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην προσφέρετε στα πλάσματα καμία κρυψώνα.

Σίτες: Κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά. Για τους φίλους του καθαρού αέρα ακόμη και του φθινοπώρου: Μην αφαιρείτε τις σήτες από το καλοκαίρι.

Αερίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας: Εάν είναι απαραίτητο να αερίσετε, μην το κάνετε το βράδυ, όταν τα φώτα είναι αναμμένα. Αυτό ισοδυναμεί με πρόσκληση.

Σφραγίστε τα παραθυράκια: Σφραγίστε ρωγμές, αρμούς και τρύπες με στεγανωτικό.

Είναι οι πασχαλίτσες δηλητηριώδεις για τον άνθρωπο;

Παρόλο που ακόμη και τόσο χαριτωμένα έντομα όπως οι πασχαλίτσες κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι μαζικά – δεν είναι επικίνδυνα ή επιβλαβή, στην καλύτερη περίπτωση είναι ενοχλητικά. Επομένως, μην ανησυχείτε αν τα συλλέγετε με το χέρι: δεν είναι δηλητηριώδη ούτε εκπέμπουν δυσάρεστη οσμή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.