Έκλεψαν έξι εκατομμύρια γερμανικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων;

Σύμφωνα με έκθεση του “Cybernews”, σχεδόν 500 Εκατομμύρια δεδομένα χρηστών του WhatsApp ενδέχεται να έχουν κλαπεί παγκοσμίως – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από έξι εκατομμυρίων αριθμών κινητών τηλεφώνων από τη Γερμανία.

Συμπέρασμα: Ο άγνωστος, ο οποίος προσέφερε ήδη τα δεδομένα προς πώληση σε ένα φόρουμ χάκερ στα μέσα Νοεμβρίου, μάλλον δεν μπλοφάρει.

Το “Cybernews” είχε ελέγξει 1097 αριθμούς από τη Μεγάλη Βρετανία και 817 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, “όλοι τους είναι πραγματικά χρήστες του WhatsApp”.

Το WhatsApp παραμένει σιωπηλό μέχρι στιγμής

Η υπηρεσία ζήτησε από τη μητρική εταιρεία WhatsApp Meta να κάνει δήλωση, αλλά ο τεχνολογικός γίγαντας σιωπά μέχρι στιγμής.

Συνολικά, λέγεται ότι έχουν κλαπεί δεδομένα από 84 χώρες. Η Αίγυπτος (σχεδόν 45 εκατομμύρια χρήστες) επλήγη περισσότερο, ακολουθούμενη από την Ιταλία (35 εκατομμύρια) και τις ΗΠΑ (32 εκατομμύρια).

Με ακριβώς 6.054.423 κλεμμένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, η Γερμανία κατατάσσεται στην 26η θέση στον κατάλογο των χωρών που ενδέχεται να έχουν πληγεί.

Δεν είναι γνωστό πώς ο χάκερ απέκτησε τα δεδομένα. Είπε στην πύλη ότι “χρησιμοποίησε τη στρατηγική τους”.

Ως εκ τούτου, το “Cybernews” καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο εγκληματίας θα μπορούσε να έχει αποκτήσει τα δεδομένα μέσω του λεγόμενου scraping.

Με απλά λόγια, πρόκειται για την ανάγνωση και αποθήκευση πολλών πληροφοριών από μια ηλεκτρονική εφαρμογή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.