Περίπλοκη έκρηξη: Χειροβομβίδα εκρήγνυται σε παιδική χαρά

Γερμανία: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο κορίτσι σε εγκατάσταση για παιδιά

Μεγάλη αναμονή για τη μεγάλη έκρηξη: Μια χειροβομβίδα ανακαλύφθηκε σε παιδική χαρά στη Βόννη. Όμως η επιχείρηση ρουτίνας σταματάει.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης στη Βόννη κατάφεραν να πυροδοτήσουν μια χειροβομβίδα στην πέμπτη προσπάθειά τους.

Ο αμερικανικός εκρηκτικός μηχανισμός από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ανακαλυφθεί σε μια παιδική χαρά της Bundesanstalt für Immobilienaufgaben (BimA) στην Ellerstraße.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έκρινε ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να την απομακρύνει. Η ανατίναξη επί τόπου, στην πραγματικότητα μια επιχείρηση ρουτίνας, αποδείχθηκε στη συνέχεια δύσκολη: Όπως ανέφεραν η “General-Anzeiger” και ένας δημοσιογράφος, οι δύο πρώτες προσπάθειες ανατίναξης απέτυχαν πριν από τις 8 το βράδυ.

Οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης χρειάζονται αρκετές προσπάθειες

Στη συνέχεια παραγγέλθηκε ειδικός εξοπλισμός από την Κολωνία, αλλά ούτε αυτός έφερε αρχικά τύχη στους αστυνομικούς.

Μόλις στις 9.35 μ.μ. η χειροβομβίδα πυροδοτήθηκε με ασφάλεια με την πέμπτη προσπάθεια. Αρχικά δεν ήταν σαφές γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να εξουδετερωθεί η χειροβομβίδα.

Περίπου 50 κάτοικοι γύρω από την παιδική χαρά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για τις εργασίες.

Επιπλέον, εκδόθηκε προειδοποίηση μέσω της εφαρμογής προειδοποίησης Nina.

Περίπου οκτώ ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, οι κάτοικοι της Βόννης μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ανακάλυψη πυρομαχικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι ασυνήθιστη στη Ρηνανία. Μόνο στην Κολωνία, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήρθαν αντιμέτωπες με 30 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επιπλέον, υπήρχαν πολυάριθμες χειροβομβίδες και πυρομαχικά. 40.000 κάτοικοι επηρεάστηκαν από τις εκκενώσεις στην Κολωνία πέρυσι.

Ωστόσο, μόνο μία φορά οι κάτοικοι στο Μπάιενταλ χρειάστηκε να περιμένουν τόσο πολύ όσο στη Βόννη. Εκεί, η επιχείρηση διήρκεσε 13 ώρες.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης