Έλλειψη φαρμάκων: Παιδίατροι κρούουν τον κώδωνα στον Lauterbach

Οι παιδίατροι στη Γερμανία έγραψαν μια σκληρή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Lauterbach. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για τον πυρετό κ.α. κατάλληλων για τα παιδιά.

Η επαγγελματική ένωση παιδίατρων και εφήβων γιατρών προειδοποίησε για την αυξανόμενη έλλειψη φαρμάκων για παιδιά.

“Ήδη θεραπεύουμε πολύ μακριά από τις κατευθυντήριες γραμμές και το επόμενο φθινόπωρο είναι προ των πυλών.

Θα αντιμετωπίσουμε και πάλι μια έλλειψη προμηθειών που θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερη από ό,τι πριν”, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Thomas Fischbach στην εφημερίδα “Neue Osnabrücker Zeitung”.

“Υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για παιδιά. Η πενικιλίνη δεν είναι επίσης επί του παρόντος διαθέσιμη. Ο Fischbach ζήτησε να προωθηθεί η παραγωγή φαρμάκων για παιδιά στη Γερμανία.

Πρέπει να είναι επαρκώς ελκυστική για τους κατασκευαστές ώστε να παράγουν ξανά τα φάρμακα. Η πολιτική πρέπει να το διασφαλίσει αυτό.

Γιατροί: Η υγεία των παιδιών στη Γερμανία σε μακροπρόθεσμο κίνδυνο

Ο Fischbach είναι ένας από τους συνυπογράφοντες μιας ανοιχτής επιστολής των παιδιάτρων της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Νοτίου Τιρόλου, της Αυστρίας και της Ελβετίας προς τους υπουργούς υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων.

Στην επιστολή προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach, η οποία τέθηκε στη διάθεση της εφημερίδας, αναφέρεται: “Η υγεία των παιδιών και των εφήβων μας κινδυνεύει σε όλη την Ευρώπη από την έλλειψη φαρμάκων. Χρειάζεται επειγόντως μια γρήγορη, αξιόπιστη και μόνιμη λύση!”

Οι γιατροί είναι “σε μεγάλη ανησυχία”

Οι ελλείψεις των τελευταίων μηνών έχουν οδηγήσει στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατές ούτε θεραπείες προσανατολισμένες στο παιδί ούτε θεραπείες προσανατολισμένες στη θεραπεία-καθοδήγηση.

Η υγεία των παιδιών και των εφήβων τίθεται έτσι σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα.

Πριν από λίγα χρόνια, αυτό το σενάριο της έλλειψης περίθαλψης στις χώρες μας δεν ήταν καν νοητό.

Θεωρούμε τους πολιτικούς υπεύθυνους για τη διασφάλιση της επαρκούς παραγωγής και αποθεματοποίησης σημαντικών φαρμάκων για την παιδιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ευρώπη”, αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης