Μικρός μετεωρίτης έπεσε και χτύπησε σπίτι στη Γερμανία

Ένας μετεωρίτης έπεσε στο Elmshorn στο Schleswig-Holstein, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο βράχος, στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις, έσπασε τη στέγη ενός σπιτιού την Τρίτη, δήλωσε ένας κάτοικος…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πληγείσα οικογένεια άκουσε έναν κρότο νωρίς το απόγευμα – και αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για καταιγίδα.

Στη συνέχεια βρήκε μια πέτρα στο δρόμο, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Wilfried Labusch. Το κομμάτι είχε σπάσει δύο κεραμίδια της οροφής και ζύγιζε 225 γραμμάρια.

“Όταν την κράτησα στο χέρι μου για πρώτη φορά, ήταν ακόμα χλιαρή”, δήλωσε η σύζυγος του Labusch, Birgit, στην εφημερίδα “Hamburger Abendblatt”.

Αμέσως στην αρχή σκέφτηκε ότι πρόκειται για μετεωρίτη, αλλά απέρριψε την ιδέα.

Μόνο λίγες ημέρες αργότερα έγινε σαφές ότι η αρχική της σκέψη ήταν σωστή!

Ένας εκπρόσωπος του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (DLR) επιβεβαίωσε επίσης την πρόσκρουση μετεωρίτη. Ένα τέτοιο γεγονός είναι πολύ σπάνιο, δήλωσε.

Σύμφωνα με το DLR, η τελευταία φορά που ένας μετεωρίτης χτύπησε τη Γερμανία ήταν τον Απρίλιο του 2002 κοντά στο κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία.

Μόλις 600 μέτρα από το σημείο της πρόσκρουσης, την Τρίτη αναφέρθηκε ένα άλλο περιστατικό: Οι κάτοικοι άκουσαν έναν δυνατό κρότο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Elmshorner Nachrichten”.

Οι πυροσβέστες ανακάλυψαν αργότερα μια τρύπα δέκα έως 20 εκατοστών στο έδαφος και βρήκαν μέσα μια πέτρα.

Αν επρόκειτο επίσης για μετεωρίτη – ασαφές! Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι η πέτρα από τη δεύτερη τοποθεσία βρισκόταν πιθανότατα στο έδαφος για αρκετό καιρό.

Ένας μεγαλύτερος μετεωρίτης διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα τον Φεβρουάριο του 2013 κοντά στη ρωσική πόλη Τσελιάμπινσκ κοντά στα Ουράλια.

Σύμφωνα με το DLR, περισσότερα από 7.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές από το ωστικό κύμα, ορισμένα από αυτά σοβαρές, και περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ιπτάμενα τα θραύσματα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης