Επιβεβαιώθηκε 2ο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο Μόναχο

Υπάρχει ένα δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο Μόναχο. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Γερμανία – επίσης στο Μόναχο.

Το επόμενο κρούσμα ευλογιάς στο Μόναχο! Υπάρχει πλέον το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας – αυτό ανακοινώθηκε από την πόλη το βράδυ της Τρίτης.

Γερμανία: Απάτη δις ευρώ με γρήγορα τεστ;

Ο ασθενής είναι ένας 32χρονος κάτοικος Μονάχου, ο οποίος, σύμφωνα με την πόλη, βρίσκεται τώρα σε απομόνωση στην κλινική Schwabing του Μονάχου.

Η υγειονομική υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για πιθανές επαφές. Ο άνδρας είχε επιστρέψει στο Μόναχο από το νησί Γκραν Κανάρια στις 17 Μαΐου, ενώ τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν στις 19 Μαΐου, οπότε απομονώθηκε στο σπίτι του και τέσσερις ημέρες αργότερα πήγε στην κλινική για θεραπεία. “Σύμφωνα με δική του δήλωση, δεν είχε καμία επαφή μετά την επιστροφή του”, ανακοίνωσε η πόλη.

Η κλινική Schwabing του Μονάχου αντιμετωπίζει επίσης το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη Γερμανία, το οποίο επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ο 26χρονος άνδρας από τη Βραζιλία δεν είχε άλλα συμπτώματα, αλλά εξακολουθούσε να έχει δερματικές αλλοιώσεις που έμοιαζαν με ευλογιά και του προκάλεσαν φαγούρα.

Ο ασθενής είχε κατονομάσει τέσσερις στενές επαφές, οι οποίες στη συνέχεια έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα. Κανένας από αυτούς δεν έχει συμπτώματα μέχρι στιγμής. Ο δήμος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν είναι ένα από τα πρόσωπα επαφής.

Εκτός από τα δύο κρούσματα στο Μόναχο, ένα ακόμη έχει αναφερθεί τώρα από την περιοχή του Ansbach.

“Τα νέα κρούσματα δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας. Ωστόσο, ο γενικός κίνδυνος μόλυνσης για τον πληθυσμό θεωρείται επί του παρόντος χαμηλός.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.