Έρευνα: Πώς ήταν οι προϊστορικοί Έλληνες στην όψη

Στοιχεία για τους προϊστορικούς Έλληνες, έρχονται στο φως σύμφωνα με έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς έμοιαζαν οι Έλληνες 11.000 χρόνια πριν. Πώς ήταν η όψη τους, τα χαρακτηριστικά τους, το ύψος τους;

Και επίσης, τι θα συνέβαινε αν νοσούσαν τότε από κοροναϊό;

Τα χαρακτηριστικά τους

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες άντλησαν τις πληροφορίες τους από υλικό που προήλθε από σκελετούς που φυλάσσονται σε μουσεία αλλά και από συστηματικές ανασκαφές.

Τα ευρήματα των επιστημόνων μέσω της ανάλυσης του αρχαίου DNA προσδιόρισαν επίσης το χρώμα των ματιών και του δέρματος αλλά και την προδιάθεση για ασθένειες όπως το πάρκισον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν σκούρα επιδερμίδα και χρώμα ματιών, ύψος περίπου 1,57 και τρέφονταν κατά κύριο λόγο με κρέας.

Μάλιστα, οι περισσότεροι αν νοσούσαν από κοροναϊό θα το περνούσαν βαριά.

Για τα συγκεκριμένα συμπεράσματα που αφορούν στα χαρακτηριστικά που είχαν οι Έλληνες από τη μεσολιθική έως τη βυζαντινή περίοδο, συνεργάστηκαν επιστήμονες από την Ελλάδα και την Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος BioMuse.

Διαδραστικός τρόπος μάθησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι όλα τα ευρήματα είναι διαθέσιμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου οι επισκέπτες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και με διαδραστικό τρόπο.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, ενώ οι βιογραφίες των 10 ανθρώπων είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα biomuse.eu.

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ:

Πηγή: in.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.