Ελλάδα: Φαρμακείο δήλωσε 2.198 rapid test που δεν είχε… προμηθευτεί

«Λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές σε έρευνα που έγινε σε φαρμακείο, στο πλαίσιο του ελέγχου για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν «φύλλο και φτερό» το φαρμακείο και διαπίστωσαν ότι από το σύνολο των rapid test που «πέρασαν» στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 είχαν γίνει 2.198 καταχωρίσεις, για τις οποίες δεν αποδείχθηκε η προμήθεια του αντίστοιχου αριθμού τεστ.

Ιταλία: Νοσοκόμα έκανε εμβόλια με άδειες σύριγγες

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, για να δικαιολογήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αποτελεσμάτων τεστ που καταχωρήθηκαν, προσκόμισε εκ των υστέρων τιμολόγιο αγοράς με εμπορική ονομασία που δεν εμφανίζεται ωστόσο στο σύνολο των αγορών της φερόμενης ως προμηθεύτριας εταιρείας για την επίμαχη περίοδο.

Προκύπτει δε και σχετική αλλοίωση συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων.

Η Έκθεση Ελέγχου έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) για έλεγχο φορολογικών παραβάσεων.

Πώς έγινε ο έλεγχος

Το φαρμακείο οφείλει εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, να αποδεικνύει την προμήθεια ανάλογου αριθμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων διενέργειας rapid test.

Ως εκ τούτου, το κλιμάκιο των ελεγκτών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο φαρμακείο, έκαναν επισκόπηση της διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων, κατέγραψαν τη φυσική αποθήκη για ιατροτεχνολογικά προϊόντα rapid test και παρέλαβαν τα φορολογικά παραστατικά προμήθειας για το ελεγχόμενο διάστημα καθώς και τα δελτία ημερήσιας κίνησης Ζ της φορολογικής ταμειακής μηχανής (Φ.Τ.Μ.).

Επιπλέον συντάχθηκε έκθεση εξέτασης-κατάθεσης του υπεύθυνου φαρμακοποιού.

Οι ελεγκτές παρέλαβαν επίσης από τις προμηθεύτριες εταιρείες δεδομένα φορολογικών παραστατικών σχετικά με την διακίνηση από αυτές των rapid test αντιγόνου COVID-19, προς το συγκεκριμένο φαρμακείο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.