Φωνές για απαγόρευση πυροτεχνημάτων σε όλη τη Γερμανία

Η έλλειψη κανονισμών για την πώληση πυροτεχνημάτων στη Γερμανία έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο της πολιτικής συζήτησης. Ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Βερολίνου και αντιδήμαρχος Klaus Lederer ζήτησε την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη τη Γερμανία μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων και δύο θανάτων κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ο Λέντερερ ζητά την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων σε όλη τη Γερμανία

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε ο υπεύθυνος Πολιτισμού και αντιδήμαρχος του Βερολίνου, Κλάους Λέντερερ, ζήτησε να απαγορευτεί σε όλη τη Γερμανία η πώληση πυροτεχνημάτων.

Μετά από μια παραμονή Πρωτοχρονιάς κατά την οποία οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Βερολίνο συμμετείχαν σε περισσότερα από 1.700 περιστατικά, ο Λέντερερ πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της απαγόρευσης της πώλησης πυροτεχνημάτων για προσωπική χρήση.

Μιλώντας στο RBB-Inforadio, ο πολιτικός του Κόμματος της Αριστεράς δήλωσε ότι “[η απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων] πρέπει να εφαρμοστεί σε παγγερμανικό επίπεδο”.

Ο Λέντερερ πρόσθεσε ότι φοβάται ότι οι πολιτικοί του FDP θα εμποδίσουν την απαγόρευση να περάσει από την Μπούντεσταγκ, στο όνομα της “προτεραιότητας της ελευθερίας των ανθρώπων”.

Ο Λέντερερ εξέφρασε επίσης την κριτική του στη ρύθμιση των πυροτεχνημάτων με την εφαρμογή ζωνών χωρίς πυροτεχνήματα σε τοπικό επίπεδο, λόγω του πλήθους του προσωπικού της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που απαιτεί μια τέτοια ρύθμιση.

Μετακόμιση στη Γερμανία: Απαντήσεις σε 10 συχνές ερωτήσεις

“Οι αστυνομικοί πρέπει να χρησιμοποιούνται για αυτό για το οποίο υπάρχουν, όχι για παιχνίδια γάτας και ποντικιού στην πόλη”, δήλωσε ο Lederer στην εκπομπή.

Το χειμώνα του 2020 και του 2021, η Γερμανία εφάρμοσε απαγορεύσεις πυροτεχνημάτων σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια προκειμένου να αποθαρρύνει τις συγκεντρώσεις και να καταστείλει την εξάπλωση του κοροναϊού, αν και ποτέ δεν επιβλήθηκε παγγερμανική απαγόρευση.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γερμανία θα ήταν υπέρ μιας τέτοιας απαγόρευσης και η Περιβαλλοντική Δράση Γερμανίας (DUH) έχει επίσης προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η σημερινή κατάσταση για την άγρια ζωή στη Γερμανία.

Αγόρι πέθανε σε ατύχημα με πυροτεχνήματα στη Λειψία την Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά στη Γερμανία σημειώθηκε ένας καταστροφικός αριθμός τραυματισμών και δύο θανάτων από πυροτεχνήματα. Στη Λειψία, ένα 17χρονο αγόρι τραυματίστηκε από τα εκρηκτικά και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο, ανέφερε η αστυνομία. Υπήρξαν επίσης τρεις περιπτώσεις όπου οι τραυματίες χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν τα χέρια ή τα άκρα τους. Στη Σαξονία-Άνχαλτ ένα άτομο που είχε ανάψει πυροτεχνήματα στο δρόμο σκοτώθηκε από κάποιον που οδηγούσε μεθυσμένος.

Τα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έγιναν στόχος και στο Βερολίνο, 38 άτομα που εργάζονταν για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν επίθεση με πυροτεχνήματα.

Σε ανακοίνωσή του την Πρωτοχρονιά, ο διευθυντής του συνδικάτου της αστυνομίας της Γερμανίας, Stephan Weh, προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση να μην περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 για να εισαγάγει περαιτέρω κανονισμούς για την πώληση πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης