Η Ford καταργεί 2.300 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει συνολικά 3.600 θέσεις εργασίας στη Βρετανία και τη Γερμανία και 200 αλλού στην Ευρώπη, επικαλούμενη την ανάγκη να γίνει πιο “ευέλικτη” καθώς ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνεται.

Η εταιρεία δήλωσε ότι 2.300 θέσεις στην ανάπτυξη προϊόντων και διοικητικές λειτουργίες θα περικοπούν στη Γερμανία και 1.300 στη Βρετανία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες θα καταργηθούν οι υπόλοιπες θέσεις εργασίας.

“Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις, που δεν λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία”, δήλωσε ο Μάρτιν Σάντερ, γενικός διευθυντής της Ford Model e στην Ευρώπη.

“Αναγνωρίζουμε την αβεβαιότητα που δημιουργεί στην ομάδα μας και τους διαβεβαιώνω ότι θα τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Sander.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφαση αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της επιχείρησής της στην Ευρώπη και στον κερδοφόρο ανταγωνισμό με μια νέα σειρά επιβατικών οχημάτων.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στη Γερμανία είναι λιγότερες από τις 3.200 απολύσεις που ανέμενε το συνδικάτο IG Metall τον Ιανουάριο.

“Η εταιρεία αναλαμβάνει δράση για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια πιο λιτή και ανταγωνιστική δομή κόστους”, δήλωσε η Ford.

Η εταιρεία “κάνει τα επόμενα βήματα στο μετασχηματισμό της επιχείρησής της, ανταποκρινόμενη στις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και στο αυξανόμενο πεδίο των ανταγωνιστών ηλεκτρικών οχημάτων που εισέρχονται σε αυτήν”.

Η Ford κατέγραψε πέρυσι ζημίες ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αδιαπραγμάτευτα αμερικανικό

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Ford έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτρικά οχήματα, παρουσιάζοντας εκδόσεις χωρίς εκπομπές ρύπων των μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, όπως το φορτηγό F-series.

Η Ford δήλωσε ότι το σχέδιό της να προσφέρει έναν αμιγώς ηλεκτρικό στόλο στην Ευρώπη μέχρι το 2035 ήταν “αμετάβλητο”.

“Επανεφευρίσκουμε πλήρως τη μάρκα Ford στην Ευρώπη. Αδιαπραγμάτευτα αμερικανικό, με εξαιρετικό σχεδιασμό και διαδικτυακές υπηρεσίες που θα διαφοροποιήσουν τη Ford και θα ενθουσιάσουν τους πελάτες μας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Σάντερ.

“Είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε και να κερδίσουμε στην Ευρώπη. Το πρώτο μας ηλεκτρικό επιβατικό όχημα ευρωπαϊκής κατασκευής παρουσιάζεται αυτή την άνοιξη και σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα”.

Η ΕΕ έχει συμφωνήσει να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035, στο πλαίσιο της προσπάθειας του μπλοκ των 27 χωρών να οικοδομήσει μια οικονομία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν νέο ρεκόρ μεριδίου αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, αντιπροσωπεύοντας το 12,1% των νέων πωλήσεων έναντι 9,1% το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.