Φθηνότερο από το Amazon: Νέος παίκτης στη Γερμανία…

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Προσοχή: Πολλά ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Γερμανία

Το Temu είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από την Κίνα που δελεάζει τους αγοραστές με πολύ χαμηλές τιμές. Είναι όμως σοβαρός ο ανταγωνισμός για την Amazon;

Το Temu είναι μια ηλεκτρονική αγορά με έδρα τις ΗΠΑ όπως το Amazon και θυγατρική της PDD Holdings Inc. με έδρα την Κίνα.

Τα περισσότερα προϊόντα αποστέλλονται απευθείας από την Κίνα στους καταναλωτές.

Η εταιρεία ταχυδρομικών παραγγελιών δεν είναι ένα ψεύτικο κατάστημα, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εξετάζετε τις μερικές φορές εντελώς εξωφρενικά φτηνές προσφορές.

Η Temu αφήνει πίσω της την Amazon

Η Temu εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στη Γερμανία, αλλά έχει θέσει ως στόχο να αναστατώσει την ηλεκτρονική επιχείρηση ταχυδρομικών παραγγελιών.

Αυτό έχει ήδη συμβεί στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η “Bayern3”, η Temu δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ από το περασμένο φθινόπωρο.

Η εφαρμογή έχει αφήσει εν τω μεταξύ πίσω της τους γίγαντες αγορών Amazon και Shein και έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα αγορών.

Η ίδια η Temu διαφημίζεται με το σλόγκαν “Ψωνίστε σαν δισεκατομμυριούχος”.

Η ποικιλία είναι δομημένη παρόμοια με την Amazon και είναι ευρέως διαδεδομένη.

Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές εξηγούνται εν μέρει από το γεγονός ότι η Temu δεν διατηρεί μεγάλες αποθήκες, αλλά μεσολαβεί απευθείας μεταξύ των αγοραστών και των κινέζων κατασκευαστών. Έτσι, δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Συνιστάται προσοχή

Η Temu λαμβάνει πολυάριθμες αρνητικές κριτικές, σύμφωνα με πληροφορίες από το “Chip”. Οι κριτικές 5 αστέρων στον ιστότοπο έχουν επίσης ύποπτα συχνά έναν κωδικό κουπονιού σε αυτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πελάτες που έχουν όντως δοκιμάσει την πλατφόρμα αναφέρουν ότι δεν λαμβάνουν αποστολές, κακοσυσκευασμένα προϊόντα, σπασμένα προϊόντα και προβλήματα με τη διαδικασία πληρωμής.

Επιπλέον, οι παραδόσεις που φτάνουν δεν ανταποκρίνονται πάντα στις προδιαγραφές.

Για παράδειγμα, τα ρούχα μπορεί να παραδοθούν σε διαφορετικό χρώμα ή τα προϊόντα από πλαστικό μπορεί να σπάσουν την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν.

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών αφήνει επίσης πολλά περιθώρια, καθώς δεν είναι διαθέσιμη στα γερμανικά.

Η Temu έχει την έδρα της εκτός της ΕΕ, γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τη δυνατότητα των Γερμανών πελατών να επιβάλουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση καταγγελίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης