Γερμανία: Αυτά τα αεροδρόμια της NRW είναι ιδιαίτερα ασφαλή

Γερμανία: Λύση στα αεροδρόμια με 2.000 προσλήψεις Τούρκων εργαζομένων

Το “Airport Check” της ένωσης πιλότων εξετάζει τα αεροδρόμια ως προς κριτήρια όπως ο φωτισμός των διαδρόμων. Τα αεροδρόμια της NRW εξετάστηκαν επίσης…

Τα αεροδρόμια στη Γερμανία πρέπει να συμμορφώνονται με πολλές νομικές απαιτήσεις για την ασφάλεια.

Το ελάχιστο πρότυπο στη Γερμανία είναι ήδη πολύ υψηλό. Αλλά ορισμένα αεροδρόμια κάνουν ακόμη περισσότερα.

Η Vereinigung Cockpit (VC) εξετάζει τι ακριβώς κάνουν στο ετήσιο “Airport Check”.

Η ένωση των πιλότων εξετάζει τα γερμανικά αεροδρόμια για εθελοντικά μέτρα ασφαλείας, όπως ο ειδικός φωτισμός του διαδρόμου προσγείωσης ή οι μετρητές απόστασης στον διάδρομο προσγείωσης.

Ένα άλλο θέμα είναι το αν οι διάδρομοι του εκάστοτε αεροδρομίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τροχοδρόμηση ή πώς αποτρέπεται η σύγκρουση αεροσκαφών που απογειώνονται με αεροσκάφη που εξακολουθούν να τροχοδρομούν.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη το 1977, όταν ένα αεροπλάνο συνετρίβη στην Τενερίφη, σκοτώνοντας 583 άτομα. Το ατύχημα θεωρείται ένα από τα σοβαρότερα στην πολιτική αεροπορία.

Σημείο εμπλοκής: καμία πρόσκληση σε συνεδριάσεις ασφαλείας

Ενώ το αεροδρόμιο του Μονάχου ηγείται της κατάταξης σε όλη τη Γερμανία, το ουραγό της μελέτης είναι το NRW: το αεροδρόμιο Weeze στην περιοχή του Κάτω Ρήνου κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

Ο λόγος: Το Weeze Weeze βρίσκεται στην τελευταία θέση. Το αεροδρόμιο δεν είχε συμμορφωθεί με τη σύσταση της Vereinigung Cockpit να προσκαλέσει τα μέλη της ένωσης σε τοπικές συνεδριάσεις για την ασφάλεια των διαδρόμων.

“Όπως κάθε χρόνο, θα εκτιμούσαμε την καλύτερη επικοινωνία με τα αεροδρόμια που δεν μας προσκαλούν στις τοπικές συναντήσεις της ομάδας ασφάλειας διαδρόμων.

Εκεί, για παράδειγμα, συζητούνται περιστατικά ή σχεδιαζόμενες διαρθρωτικές αλλαγές σε εμπιστευτικό πλαίσιο”, εξηγεί η VC σε δελτίο τύπου.

Μεταξύ των αεροδρομίων της NRW, η Κολωνία-Βόννη αξιολογείται ως ιδιαίτερα υποδειγματική, ακολουθούμενη από το Münster-Osnabrück και στην τρίτη θέση το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κρατιδίου, το Ντίσελντορφ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης