Γερμανία: Αυξάνονται οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας για άνδρες

Η ανάγκη για βοήθεια λόγω της ενδοοικογενειακής βίας κατά των ανδρών αυξάνεται. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Γραμμής Βοήθειας Ανδρών της Γερμανίας

Πέρυσι, σημαντικά περισσότεροι άνδρες επικοινώνησαν με τη Γραμμή Βοήθειας Ανδρών λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Συνολικά έγιναν 4.498 επαφές, όπως ανακοίνωσαν τα αντίστοιχα υπουργεία της Βαυαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Πρόκειται για σχεδόν διπλάσιες επαφές σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τα υπουργεία, τα δύο τρίτα όσων ζητούν συμβουλές επηρεάστηκαν άμεσα από τη βία.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο συνηθέστερος τύπος βίας που βιώνεται είναι η ψυχολογική βία – συχνά σε συνδυασμό με πρόσθετη σωματική και σεξουαλική βία.

Σχεδόν 10.000 επαφές σε τρία χρόνια

Το έργο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από τη Βαυαρία και την NRW. Από τότε, “έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν δέκα χιλιάδες επαφές μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνομιλίας”, δήλωσε η Βαυαρή υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ulrike Scharf. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη και πόσο σημαντική είναι η υπηρεσία.

“Με τη δημιουργία της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, καλύψαμε ένα κενό σε παγγερμανικό επίπεδο και στείλαμε ένα σαφές μήνυμα ότι η βία κατά των ανδρών δεν πρέπει να αποτελεί θέμα ταμπού”, δήλωσε η υπουργός Ίσων Ευκαιριών της NRW Josefine Paul.

Δωρεάν και ανώνυμη υπηρεσία

Η δωρεάν και ανώνυμη γραμμή βοήθειας λειτουργεί από το συμβουλευτικό κέντρο ανδρών “man-o-mann” στο Bielefeld, την AWO στο Augsburg, το κοινωνικό συμβουλευτικό κέντρο στη Στουτγάρδη και το εξειδικευμένο κέντρο Pfunzkerle στο Tübingen. Χρηματοδοτούνται από τα υπουργεία.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας “Βία κατά των ανδρών” είναι διαθέσιμη στο 0800/1239900. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μια ψηφιακή υπηρεσία συμβουλευτικής στον ιστότοπο www.maennerhilfetelefon.de.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης