Γερμανία: «Άκυρο» σε αίτημα αύξησης στις τιμές των γραμματοσήμων

Newsroom

Γερμανία: Το συνδικάτο Ver.di υπέρ της απεργίας στα ταχυδρομεία

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή δικτύων της Γερμανίας (Bundesnetzagentur απέρριψε το αίτημα της ταχυδρομικής εταιρείας Deutsche Post να αυξήσει την τιμή του γραμματοσήμου για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος.

«Αναγνωρίζουμε το δύσκολο περιβάλλον στις επιχειρήσεις επιστολών και δεμάτων, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι τιμές των επιστολών επαρκούν για την κάλυψη του κόστους» αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ο Κλάους Μιούλερ, πρόεδρος της Bundesnetzagentur.

Όπως σημειώνει το Reuters, τον Μάιο η Deutsche Post είχε υποβάλει αίτηση στη ρυθμιστική αρχή για την άρση του ανώτατου ορίου τιμών που ισχύει σήμερα μέχρι το τέλος του 2024, με στόχο να αυξήσει τις τιμές των γραμματοσήμων της το επόμενο έτος.

Η Deutsche Post δήλωσε ότι το κόστος ενός γραμματοσήμου στη Γερμανία -0,85 ευρώ για μια τυπική επιστολή- ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο παρά τους σχετικά υψηλούς μισθούς.

Η εταιρεία υποστήριξε πως τα δεδομένα από το 2021 στα οποία βασίζεται η τρέχουσα τιμολόγηση δεν είναι πλέον ακριβή.

«Η Deutsche Post δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ο μειωμένος όγκος αλληλογραφίας οδήγησε σε αύξηση του κόστους ανά επιστολή – το μέσο μοναδιαίο κόστος είναι ακόμη και ελαφρώς χαμηλότερο από την πρόβλεψη του 2021» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Bundesnetzagentur.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης