Γερμανία: Ανακαλούνται τσιπς με πάπρικα σε εθνικό επίπεδο

Η κατασκευάστρια εταιρεία Solid Food S.R.L. ανακαλεί τσιπς με πάπρικα σε εθνικό επίπεδο. Ο λόγος είναι τα αυξημένα επίπεδα ορυκτελαίου. Οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφύγουν την κατανάλωσή τους.

Ο όμιλος εταιρειών Monolith ενημερώνει για την ανάκληση του προϊόντος Viva Chips – Potato Chips “Paprika Style” στη συσκευασία των 100g με ημερομηνία λήξης 23.08.2023.

Όπως ενημερώνει τώρα η εταιρεία με έδρα το Herrenberg, η περιεκτικότητα σε ΜΟΑΗ υπερβαίνει το ανώτατο όριο.

Οι καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν από την κατασκευάστρια εταιρεία Solid Food S.R.L. προειδοποιούνται επειγόντως από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA να μην καταναλώσουν τα τσιπς.

Η κατανάλωση μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο καρκινογένεσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάκληση:

  • Κατασκευαστής: Solid Food S.R.L., Περού/Βέλγιο.
  • Προϊόν: Viva Chips – Πατατάκια με πάπρικα
  • Συσκευασία: 100 γραμμαρίων
  • Ημερομηνία λήξης: 23.08.2023
  • Αναγνώριση παρτίδας: LOT 237
  • Λόγος ανάκλησης: Αυξημένα επίπεδα MOAH
  • Γραμμή εξυπηρέτησης πελατών: 0800 – 66 66 548
  • Επηρεαζόμενα κρατίδια: Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σάαρλαντ, Σαξονία-Άνχαλτ, Σλέσβιχ-Χολστάιν, Θουριγγία.

Παγγερμανική ανάκληση δημοφιλών τσιπς πιπεριού: Γιατί η κατανάλωσή τους είναι τόσο επικίνδυνη για τους καταναλωτές

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν μπορούν να το επιστρέψουν στα καταστήματα. Η τιμή αγοράς θα τους επιστραφεί.

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό, το οποίο συνέβη παρά τη μέγιστη δυνατή προσοχή και τους εσωτερικούς ελέγχους.

Οι καταναλωτές μπορούν να καλέσουν τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 0800 – 6666548 για ερωτήσεις σχετικά με την ανάκληση.

Τι σημαίνει MOAH και γιατί η κατανάλωση του είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο;

Οι συντομογραφίες MOSH και MOAH αναφέρονται σε δύο διαφορετικές ομάδες χημικών ενώσεων που βρίσκονται στο ορυκτέλαιο.

MOSH σημαίνει κορεσμένοι υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, MOAH σημαίνει αρωματικοί υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων.

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR) θεωρεί ότι τα ορυκτέλαια μπορούν να μεταφερθούν από τη συσκευασία στο τρόφιμο, ιδίως σε ξηρά τρόφιμα με μεγάλη επιφάνεια, όπως το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ρύζι, η φρυγανιά ή τα δημητριακά πρωινού.

Εκτός από την άμεση επαφή μεταξύ του τροφίμου και της συσκευασίας, η μεταφορά πραγματοποιείται επίσης σε μεγάλο βαθμό μέσω της εξάτμισης των ουσιών MOSH/MOAH, οι οποίες στη συνέχεια εναποτίθενται στο τρόφιμο.

Η απορρόφηση των συστατικών των ορυκτελαίων μέσω των τροφίμων οδηγεί στη συσσώρευση των ουσιών αυτών στο σωματικό λίπος του ανθρώπου.

Σύμφωνα με το BfR, οι εναποθέσεις των ορυκτών υδρογονανθράκων μπορούν να σχηματιστούν κυρίως στο ήπαρ, στις καρδιακές βαλβίδες και στους λεμφαδένες, όπου μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον άνθρωπο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.