Γερμανία: Άνδρας πουλούσε φίδια και δηλητηριώδεις αράχνες

Ένας άνδρας φέρεται να πούλησε παράνομα στο διαδίκτυο εκατοντάδες αράχνες, φίδια και σκορπιούς. Τα ευρήματα σε ένα άδειο σπίτι τρόμαξαν τους αστυνομικούς.

Ένα τεράστιο εύρημα στην περιοχή της Νυρεμβέργης: Η κτηνιατρική υπηρεσία βρήκε έναν άνδρα που φέρεται να πούλησε εκατοντάδες αράχνες, φίδια και σκορπιούς στο διαδίκτυο – και τα διατηρούσε σε ένα άδειο σπίτι.

Εκεί, ο άνδρας τα τάιζε με ζωντανούς και κατεψυγμένους αρουραίους και ποντίκια.

Το κτηνιατρικό γραφείο ειδοποιήθηκε από μια πληροφορία από την πόλη της Νυρεμβέργης.

Οι υπάλληλοι διερεύνησαν στη συνέχεια και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας πρόσφερε φίδια προς πώληση στο διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένων ζώων που δεν επιτρέπεται να διατηρεί κανείς χωρίς άδεια και τεχνογνωσία.

Ως εκ τούτου, η κτηνιατρική υπηρεσία επιθεώρησε τον άνδρα χωρίς προειδοποίηση.

137 φίδια και εκατοντάδες αράχνες φυλακίστηκαν

Στο σπίτι του άνδρα βρήκαν φίδια και εκατοντάδες αράχνες και σκορπιούς. Ο άνδρας διατηρούσε τα φίδια σε μικρά ενυδρεία, ενώ κάποιες από τις αράχνες σε βάζα.

Το μεγαλύτερο εύρημα ήταν σε ένα άδειο σπίτι στο οποίο ο άνδρας είχε πρόσβαση: Εδώ, οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ανακάλυψαν 137 φίδια διαφόρων ειδών, συμπεριλαμβανομένων γιγάντιων και δηλητηριωδών φιδιών.

Βρήκαν επίσης περισσότερα από 200 ποντίκια, αρουραίους και μια ταραντούλα. Ο άνδρας τάισε τα φίδια με τα ζωντανά ποντίκια και τους αρουραίους.

Τα ερπετά είναι άρρωστα

Ένα φίδι παρουσιάζει το σύνδρομο Wobble Head Syndrome, μια νευρολογική διαταραχή που εκδηλώνεται με ασυντόνιστες συσπάσεις του κεφαλιού. Άλλα φίδια είναι τόσο υπερεκτρεφόμενα που η ζωή τους είναι δυνατή μόνο με βάσανα.

Σε ένα άλλο φίδι έχουν αφαιρεθεί τα λέπια του. Είχε σημάδια σε όλο του το σώμα. Το πλάσμα πέθανε λίγες μέρες μετά τη διάσωσή του από την ομάδα. Η

ομάδα βρήκε επίσης έναν καταψύκτη με πολλά νεκρά ποντίκια και αρουραίους.

Το γραφείο της περιφέρειας “συγκλονίστηκε” από το εύρημα

“Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό το εύρημα. Τα ζώα είναι αντικείμενα προστασίας”, αναφέρει δελτίο Τύπου του γραφείου της περιφέρειας.

“Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επιβολή του δικαιώματος των ζώων σε μια ζωή κατάλληλη για το είδος τους χωρίς πόνο, ταλαιπωρία ή βλάβη.

Είναι τρομερό να βλέπουμε τα ζώα να υποφέρουν έτσι”, προσθέτει το γραφείο της περιφέρειας.

Η ομάδα παρέδωσε τα ζώα στους επαγγελματίες του καταφυγίου ερπετών στο Μόναχο.

Ορισμένα από αυτά είναι τόσο ταλαιπωρημένα που οι κτηνίατροι υποθέτουν ότι θα πρέπει να θανατωθούν. Τα άλλα ζώα περιθάλπονται για να επανέλθουν στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, πρόκειται να μεταβιβαστούν σε “στοργικούς, επαγγελματίες κηδεμόνες” ή σε ζωολογικούς κήπους.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια τιμωρία περιμένει τον άνθρωπο που ενήργησε κατά παράβαση των κανονισμών του νόμου για την ευημερία των ζώων και προκάλεσε πόνο στα πλάσματα.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Νυρεμβέργης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.