Γερμανία: Απαγόρευση καπνίσματος σε αμάξι με παιδιά και εγκύους;

Newsroom

Γερμανία: Ετοιμάζει πρόστιμο έως 3.000 ευρώ για κάπνισμα στο ΙΧ

 Η Γερμανία θα απαγορεύσει το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, εάν συνταξιδεύουν ανήλικα παιδιά ή έγκυες γυναίκες.

Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του παθητικού καπνίσματος.

Ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ (Karl Lauterbach SPD), ανακοίνωσε ότι τα σχεδιαζόμενα μέτρα για την προστασία ανηλίκων και εγκύων από το κάπνισμα σε αυτοκίνητα, θα περιληφθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της κάνναβης.

Είναι μια «ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα ανθρώπων» για την οποία η αλλαγή του νόμου θα πρέπει «να εγγυάται την απαραίτητη προστασία από το παθητικό κάπνισμα», είπε ο Λάουτερμπαχ.

Με το κάπνισμα στο αυτοκίνητο ανήλικα παιδιά και έγκυες γυναίκες δεν μπορούν να διαφύγουν από τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες ακόμη και θάνατο.

Η σχεδιαζόμενη απαγόρευση θα πρέπει να ισχύει για τα τσιγάρα καπνού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού και την κάνναβη.

Λόγω του μικρού όγκου χώρου σε ένα αυτοκίνητο, η έκθεση στον καπνό είναι εξαιρετικά υψηλή.

Ως πιθανές ασθένειες αναφέρονται στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικό επεισόδιο ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ υπάρχει επίσης κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Μελέτες έχουν δείξει επίσης σχέση μεταξύ του παθητικού καπνίσματος και του καρκίνου του πνεύμονα.

Το προσχέδιο νομοσχεδίου βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας και συντονισμού με τα υπόλοιπα υπουργεία, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης