Η Γερμανία χρηματοδοτεί ερευνητές: “Εμβολιασμός” μέσω ρινικού σπρέι;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει τους ερευνητές στο Μόναχο. Αλλά μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να συμβεί αυτό.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας χρηματοδοτεί για πρώτη φορά την ανάπτυξη ενός ρινικού εμβολίου για την προστασία από τη νόσο covid 19.

“Το εμβόλιο θα εφαρμόζεται στο ρινικό βλεννογόνο με ρινικό σπρέι. Αυτό θα του επιτρέψει να δράσει απευθείας εκεί όπου ο ιός εισέρχεται στον οργανισμό”, δήλωσε στην εφημερίδα AZ η αρμόδια υπουργός Bettina Stark-Watzinger.

Ο “εμβολιασμός μέσω της μύτης” θα μπορούσε να προστατεύσει από τη μόλυνση

Ο όγκος χρηματοδότησης για το έργο είναι λίγο κάτω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν σε μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου με επικεφαλής τον καθηγητή Josef Rosenecker.

Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου βλεννογονικού εμβολίου: οι ιοί θα καταπολεμούνται απευθείας στο ρινοφάρυγγα και δεν μπορούν καν να εγκατασταθούν εκεί.

Έτσι, αυτό το εμβόλιο δεν θα προστατεύει μόνο από συμπτωματικές ασθένειες, αλλά στην καλύτερη περίπτωση από μια λοίμωξη αμέσως, όπως εξήγησε ο Rosenecker σε συνέντευξή του.

Το ρινικό σπρέι έχει περαιτέρω πλεονεκτήματα για τον καθηγητή. “Ο εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι χωρίς βελόνα, και επομένως ανώδυνος”, δήλωσε ο Rosenecker, ο οποίος είναι επίσης παιδίατρος.

Οι παγκόσμιες εκστρατείες εμβολιασμού θα μπορούσαν επίσης να γίνουν ευκολότερες

Τα προβλήματα με τις βρώμικες βελόνες, όπως υπάρχουν σε ορισμένες χώρες, θα εξαλειφθούν. Επιπλέον, το εμβόλιο μέσω ρινικού σπρέι θα μπορούσε ενδεχομένως να χορηγηθεί χωρίς ιατρικό προσωπικό.

Στο τέλος της έρευνας, μπορεί να υπάρχει μια βασική ουσία σε μορφή σκόνης που θα αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου και υγροποιείται μόνο πριν από τη χρήση. Μέχρι τώρα, τα υγρά εμβόλια έπρεπε να ψύχονται με μεγάλο κόστος.

Για τον Stark-Watzinger, το σπρέι θα είχε μια επιθυμητή παρενέργεια. “Επιπλέον, η απλή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή από τους ασθενείς”, δήλωσε ο πολιτικός του FDP.

Όχι μόνο στο σπίτι θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού: Οι παγκόσμιες εκστρατείες εμβολιασμού θα γίνονταν επίσης ευκολότερες, όπως δείχνει το παράδειγμα του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας από το στόμα, που σχεδόν εξάλειψε την πολιομυελίτιδα παγκοσμίως.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.