Γερμανία: Δικηγόρος γίνεται εκατομμυριούχος…κατά λάθος

Ένας δικηγόρος στο Βερολίνο βοηθούσε τον πελάτη του να διεκδικήσει μια υπόθεση, όταν έπεσε κατά λάθος πάνω σε εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από μια εφήμερη στιγμή δόξας σαν εκατομμυριούχος, είναι τώρα ο ίδιος κατηγορούμενος στα δικαστήρια του Βερολίνου. Τι συνέβη;

Ο δικηγόρος του Βερολίνου γίνεται εκατομμυριούχος

Ένας δικηγόρος δικάζεται σε δικαστήριο του Βερολίνου, αφού φέρεται να αποκόμισε εκατομμύρια από τα δικαστικά κέρδη ενός πελάτη του.

Ο 47χρονος είχε εκπροσωπήσει τον πελάτη του σε μια υπόθεση του εναντίον μιας εταιρείας streaming μουσικής.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, αφού ο δικηγόρος κέρδισε την υπόθεση, ο πελάτης του κέρδισε 1.481 ευρώ τον Ιούνιο του 2017.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα του τραπεζικού εμβάσματος, η εταιρεία streaming πρόσθεσε λανθασμένα μερικά επιπλέον μηδενικά στη συναλλαγή τους, με τον δικηγόρο να λαμβάνει 1.481.000 ευρώ στον καθορισμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο πελάτης δεν αντιλήφθηκε κάτι και ο δικηγόρος φέρεται στη συνέχεια να αποφάσισε να ξαφρίσει τα επιπλέον χρήματα από τα κέρδη, παίρνοντας τα εκατομμύρια στο σπίτι του για να γίνει εν μία νυκτί ένας από τους εκατομμυριούχους της Γερμανίας.

Ο δικηγόρος αγόρασε χρυσά νομίσματα με μετρητά

Έξι μήνες μετά το γεγονός, οι υπάλληλοι της εταιρείας streaming παρατήρησαν το γιγαντιαίο λάθος τους και μήνυσαν τον δικηγόρο για την επιστροφή των χρημάτων.

Δυστυχώς για τον δικηγόρο, είχε ήδη “καρφωθεί”, αφού είχε αγοράσει χρυσά νομίσματα αξίας 120.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο 50.000 ευρώ, ένα διαμέρισμα και κάποια κοσμήματα.

Σε απόγνωση, ο δικηγόρος προσπάθησε να αποκρύψει τις εξωφρενικές αγορές παραδίδοντάς τες στη σύζυγό του. Όμως το σχέδιο δεν είχε αποτέλεσμα, με το ζευγάρι να είναι πλέον συγκατηγορούμενο.

Η εισαγγελία του Βερολίνου κατηγορεί τώρα τον άνδρα για “πέντε πράξεις πτώχευσης καθώς και για ψευδή ένορκη βεβαίωση”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.