Γερμανία: Έφηβος κρίθηκε ένοχος για σχέδιο επίθεσης σε σχολείο

Σε έναν έφηβο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στη Γερμανία την Παρασκευή, επειδή σχεδίαζε δολοφονική επίθεση στο σχολείο στο οποίο φοιτούσε, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο 17χρονος κρίθηκε ένοχος για τον σχεδιασμό σοβαρής πράξης βίας που έθετε σε κίνδυνο το κράτος, δήλωσε η εκπρόσωπος του ανώτερου περιφερειακού δικαστηρίου του Ντίσελντορφ.

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ο έφηβος, που ονομάζεται Jeremy R., σχεδίαζε την “επίθεση με ακροδεξιά κίνητρα” για τις 13 Μαΐου 2022.

Το μακελειό με τη χρήση εκρηκτικών και διαφόρων άλλων όπλων αποτράπηκε οριακά χάρη στη σύλληψή του την προηγούμενη ημέρα.

“Οι δάσκαλοι και ένας μεγάλος αριθμός μαθητών επρόκειτο να σκοτωθούν” στην επίθεση, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Απέκτησε υλικά και οδηγίες από το διαδίκτυο

Ο Jeremy R., ο οποίος ήταν 16 ετών κατά τη σύλληψή του, φέρεται να είχε αποκτήσει τα απαραίτητα υλικά για τη συναρμολόγηση βομβών με σωλήνες και να είχε αποκτήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής τους.

Είχε επίσης συναρμολογήσει όπλα όπως μαχαίρια, σιδερογροθιές, σουγιάδες, βαλλίστρες και βέλη καθώς και πυροβόλα όπλα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι σχετικά σπάνιοι στη Γερμανία, η οποία έχει από τους πιο αυστηρούς νόμους περί όπλων στην Ευρώπη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.