Γερμανία: FDP «Ελευθερώστε τις θηλές» – Ναι στο τόπλες

Στο μέλλον, οι γυναίκες θα πρέπει να επιτρέπεται να κολυμπούν χωρίς μαγιό σε πισίνες ή λίμνες. Αυτή είναι η απαίτηση της Julis Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Οι Νέοι Φιλελεύθεροι (Julis) της Βάδης-Βυρτεμβέργης θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες θα μπορούν στο μέλλον να κολυμπούν γυμνόστηθες σε πισίνες και παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για την κατάργηση των ενδυματολογικών κανόνων “που προβλέπουν διαφορετικές απαιτήσεις ένδυσης για τους άνδρες και τις γυναίκες επισκέπτες”, γράφουν οι Julis στην ιστοσελίδα τους.

Οι νέοι πολιτικοί είχαν ήδη ψηφίσει μια αντίστοιχη πρόταση τον Ιούλιο του 2022. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο συνέδριο του κρατικού κόμματος του FDP το Σαββατοκύριακο – αλλά δεν προέκυψε τίποτα λόγω έλλειψης χρόνου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Bild”.

“Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κολυμπάει όπως επιθυμεί”.

Ως εκ τούτου, η κρατική εκτελεστική επιτροπή του FDP πρέπει τώρα να αποφασίσει. Ο πρόεδρός της Michael Theurer έχει ήδη δηλώσει ότι είναι ανοιχτός στην πρόταση. “Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κολυμπάει όπως επιθυμεί”, δήλωσε η Γενική Γραμματέας Judith Skudelny.

Η Alena Trauschel, από την άλλη πλευρά, δεν είναι οπαδός της κίνησης του Ιουλίου. Σύμφωνα με την “Bild”, η 23χρονη βουλευτής του κρατιδίου δήλωσε ότι ήθελε ένα διαφορετικό τρόπο.

Η Trauschel είναι το νεότερο μέλος στην ιστορία του κοινοβουλίου του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και πρώην μέλος του ομοσπονδιακού εκτελεστικού οργάνου της Julis.

Υπέρ και η Κ.Ο του FDP

Υπέρ των γυμνόστηθων γυναικών στις δημόσιες πισίνες τάσσεται το γερμανικό κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ηγέτης του οποίου είναι ο υπουργός Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», το κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, λέει «ja» στο τόπλες και μάλιστα στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Στουτγάρδη, διατυπώθηκε γραπτώς το αίτημα των συμμετεχόντων, υπό τον τίτλο: «Ελευθερώστε τις θηλές».

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.