Ειδήσεις

Γερμανία: Τεράστια έλλειψη 378.000 θέσεων ημερήσιας φροντίδας

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Σε παγγερμανικό επίπεδο, υπάρχει έλλειψη 378.000 θέσεων ημερήσιας φροντίδας – παρά το νόμιμο δικαίωμα στην παιδική φροντίδα στη Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, αυτό προκύπτει από απάντηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος της Αριστεράς.

378.000 θέσεις ημερήσιας φροντίδας λείπουν σε παγγερμανικό επίπεδο, παρά το νόμιμο δικαίωμα για φροντίδα σε παιδικό σταθμό. Στην ηλικιακή ομάδα ενός έως τριών ετών λείπουν 291.000 θέσεις, ενώ στην ηλικιακή ομάδα τριών έως έξι ετών 87.000.

Αυτό αναφέρει το Redaktionsnetzwerk Deutschland, επικαλούμενο απάντηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αριστερού Κόμματος στην Μπούντεσταγκ. Οι πληροφορίες βασίζονται σε στοιχεία από το 2021, ανέφερε. 10 χρόνια τώρα, τα παιδιά έχουν νόμιμο δικαίωμα σε χώρο ημερήσιας φροντίδας από την ηλικία του ενός έτους.

“378.000 παιδιά στερούνται την ευκαιρία της πρώιμης παιδικής εκπαίδευσης και της κοινωνικής μάθησης”, δήλωσε στο Redaktionsnetzwerk η Heidi Reichinnek, εκπρόσωπος για την πολιτική για τα παιδιά και τη νεολαία του Κόμματος της Αριστεράς στη Bundestag.

Αντί να λάβει αυτά τα στοιχεία ως ευκαιρία για να παράσχει επιτέλους επαρκή υποστήριξη στους δήμους και τα κρατίδια για την επέκταση των παιδικών σταθμών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να αποφεύγει την ευθύνη της.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Κόμματος της Αριστεράς, το ετήσιο κόστος για τους παιδικούς σταθμούς ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ράιχινεκ επέκρινε ότι “το επενδυτικό πρόγραμμα για τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας που ανακοινώθηκε στη συμφωνία συνασπισμού δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί”. Και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση αθετεί για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις της, ενώ το χρονίως υποχρηματοδοτούμενο σύστημα παιδικών σταθμών βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Πτώχευση Γερμανικής εταιρείας: Κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα

Μεγάλη κρίση: Έρχεται το τέλος της παραγωγής Coca-Cola;