Πτώχευση Γερμανικής εταιρείας: Κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα

Ο κλάδος της μόδας στη Γερμανία συνεχίζει να αγωνίζεται, με την απειλή ακόμη περισσότερων πτωχεύσεων. Τώρα μια αλυσίδα από τη νότια Γερμανία έχει πληγεί…

Adler, Gerry Weber, Orsay

Κατά τη διάρκεια της κοβιντ-κρίσης, πολλές γερμανικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης μόδας αντιμετώπισαν προβλήματα. Ενώ ορισμένα κατάφεραν να ανακάμψουν, όπως η Adler, άλλα “χτυπήθηκαν”.

Χρεοκόπησαν, αναγκάστηκαν να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης και, όπως η Orsay πέρυσι, αναγκάστηκαν να κλείσουν όλα τα υποκαταστήματά τους.

Η εταιρεία μόδας Zapata από τη νότια Γερμανία έχει αυτή τη μοίρα. Σχεδόν μισό χρόνο αφότου η αλυσίδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, είναι πλέον σαφές ότι η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να σωθεί, όπως ανέφερε πρόσφατα το εμπορικό περιοδικό “Textilwirtschaft”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τέσσερα τελευταία υποκαταστήματα που έχουν απομείνει στο Passau, το Würzburg, το Augsburg και το Neu-Ulm θα πρέπει επίσης να κλείσουν. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Zapata έχει επίσης αναστείλει την λειτουργία του. Οι τελευταίοι 30 εργαζόμενοι πρέπει να εγγραφούν ως άνεργοι.

“Χαμένη απήχηση”

Η Zapata ιδρύθηκε το 1985 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στη νότια Γερμανία. Στο αποκορύφωμά της, η αλυσίδα εκπροσωπήθηκε σε 15 πόλεις. Ο κύκλος εργασιών της ανερχόταν πιο πρόσφατα σε κάτι λιγότερο από έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο λόγος για την κατάρρευση της Zapata είναι η συνεχιζόμενη τεταμένη κατάσταση στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Textil Wirtschaft”, ο αρμόδιος διαχειριστής αφερεγγυότητας, Matthias Reinel, δήλωσε ότι η Zapata είχε χάσει “περαιτέρω ελκυστικότητα” μετά την πιο πρόσφατη πτώχευσή της στα τέλη του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: “Χάθηκε” τρένο στη Γερμανία

Το σταθερό λιανικό εμπόριο στη Γερμανία παλεύει εδώ και αρκετό καιρό με τον αυξανόμενο διαδικτυακό ανταγωνισμό. Επιπλέον, όπως και στην περίπτωση της Galeria Karstadt Kaufhof, πολλά καταστήματα στεγάζονται σε μεγάλα ακίνητα που έχουν περάσει σε ηλικία και επομένως έχουν γίνει λιγότερο ελκυστικά για τους πελάτες.

Σύμφωνα με παρατηρητές, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν πιθανώς περισσότερες πτωχεύσεις μεγαλύτερων αλυσίδων. Αυτό με τη σειρά του θα αποτελέσει πρόβλημα όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τα κέντρα της πόλης, τα οποία ήδη παλεύουν με υψηλά ποσοστά κενών καταστημάτων σε πολλά σημεία.

ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης