Η Γερμανία συστήνει εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών 5-11 ετών

Σύσταση για εμβολιασμό κατά της Covid -19 των παιδιών 5-11 ετών εξέδωσε η Stiko, στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) στη Γερμανία, εξέδωσε σήμερα σύσταση, για τον εμβολιασμό και των υγιών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 εντός του καλοκαιριού.

Η Stiko συνιστά των εμβολιασμό παιδιών κατά της covid-19

Ενόψει του φθινοπώρου και ενδεχόμενου νέου κύματος της πανδημίας, η Stiko άλλαξε σήμερα τη σύστασή της για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών και συνιστά πλέον να εμβολιαστούν εντός του καλοκαιριού με το σκεύασμα των BionTech/Pfizer, ακόμη και αν έχουν ήδη νοσήσει.

Μέχρι τώρα, η σχετική σύσταση αφορούσε μόνο τα παιδιά με υποκείμενο νόσημα ή άλλη επιβαρυντική κατάσταση και είχε ως προϋπόθεση τη σύσταση του θεράποντος ιατρού.

Γερμανία – Ευλογιά των πιθήκων: 21 ημέρες καραντίνα για τα κρούσματα

Η Stiko επισημαίνει ακόμη ότι μια μόλυνση από κορωνοϊό δεν αρκεί για την προστασία, αλλά χρειάζονται είτε τριπλός εμβολιασμός είτε συνδυασμός νόσησης και εμβολιασμού.

Εφόσον ο χρόνος της νόσησης είναι γνωστός, αναφέρεται στη σύσταση, θα πρέπει να περιμένει κανείς τρεις μήνες πριν από τον εμβολιασμό, προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή προστασία.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από εμβολιασμό πολύ κοντά σε λοίμωξη.

Στόχος να δημιουργηθεί ανοσία κατά της covid-19 στη Γερμανία μέχρι το χειμώνα

Στη χειρότερη περίπτωση, σημειώνεται, μπορεί η προστασία να μη φθάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τα υγιή παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν με μία δόση, επειδή εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα το 70-100% έχουν ήδη μολυνθεί μία φορά με κορονοϊό. Τα παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές, δεν χρειάζεται για την ώρα να προχωρήσουν σε ενισχυτικό εμβολιασμό, τονίζεται.

Στόχος της νέας σύστασης της Επιτροπής είναι η όσο το δυνατόν νωρίτερα δημιουργία καλής βασικής ανοσίας το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς, όπως δήλωσε ο παιδίατρος της Stiko Μάρτιν Τέρχαρτ, «ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ενώ θα μπορούσαν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές ή παλαιότερες».

Στο τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και η Stiko θα προσαρμόσει, εάν χρειαστεί, τη σύστασή της, ανάλογα με τις παραλλαγές που θα κυκλοφορούν και την αποδοχή του εμβολιασμού από τον πληθυσμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.