Γερμανία: Η Eurowings σχεδιάζει αύξηση των ναύλων κατά 10%

Η Eurowings σχεδιάζει αύξηση των ναύλων κατά 10 τοις εκατό εν μέσω χάους πτήσεων στη Γερμανία

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings θα αυξήσει τις τιμές της κατά τουλάχιστον 10 τοις εκατό, καθώς η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να πλήττεται από το υψηλό κόστος ενέργειας και τις ελλείψεις προσωπικού, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της.

Η θυγατρική του γερμανικού εθνικού αερομεταφορέα Lufthansa αντιμετωπίζει “αυξήσεις κόστους που ανέρχονται σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ (101 εκατομμύρια δολάρια) στη Eurowings”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jens Bischof στην εφημερίδα Rheinische Post.

“Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να προσαρμόσουμε τους ναύλους μας – οι οποίοι είναι ήδη περίπου 10 τοις εκατό ακριβότεροι από ό,τι το 2019 – προς τα πάνω κατά τουλάχιστον άλλο 10 τοις εκατό”, είπε.

Οι αυξήσεις των ναύλων ήταν ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθεί κανείς στην εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε ο Bischof, προειδοποιώντας ότι η εποχή των σούπερ φθηνών πτήσεων έχει “ξεκάθαρα τελειώσει”.

“Οι πτήσεις γίνονται πιο ακριβές και πρέπει επίσης να γίνουν πιο ακριβές” για τους καταναλωτές, δήλωσε. Ο επικεφαλής της Eurowings έριξε μια σπόντα στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για την κούρσα προς τον πάτο τα τελευταία χρόνια.

“Τόσο από οικονομική όσο και από οικολογική άποψη, δεν είχε πολύ νόημα οι επιθετικοί ανταγωνιστές να δίνουν μια εντελώς ψευδή εικόνα για τον κλάδο μας με αεροπορικά εισιτήρια στην τιμή ενός εισιτηρίου για έναν κινηματογράφο”, είπε.

Οι ελλείψεις προσωπικού καθώς η αεροπορική βιομηχανία προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού οδήγησαν σε χαοτικές σκηνές στα γερμανικά αεροδρόμια και σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Η Lufthansa δήλωσε την Παρασκευή ότι ακύρωσε άλλες 770 πτήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, αναφερόμενη σε “συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού”.

“Η κύρια αιτία γι’ αυτό είναι ότι βιώνουμε ένα άλμα στον όγκο της κίνησης άνω του 90% μέσα σε λίγους μήνες”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανές και άλλες ακυρώσεις τον Αύγουστο.

“Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα του κλάδου μας αυτή τη στιγμή – λιγότερο απ’ όλους εμείς”, δήλωσε ο Bischof, επιμένοντας ότι η Eurowings εργάζεται νυχθημερόν για να βελτιώσει την κατάσταση.

Οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής είναι “σαφώς σε πτωτική τάση”, είπε, και η αεροπορική εταιρεία παρατηρεί επίσης μείωση των απουσιών λόγω ασθένειας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.