Γερμανία: Η λύση για να φτάνουν τα τρένα της DB στην ώρα τούς

"Τα τρένα του μέλλοντος": Η Γερμανία σχεδιάζει τεράστιο εκσυγχρονισμό

Η συνέπεια αποτελεί μείζον ζήτημα για την Deutsche Bahn τα τελευταία χρόνια, και η πανδημία έκανε τα πράγματα χειρότερα. Θα μπορούσε, όμως, η αναπροσαρμογή των μπόνους του προσωπικού να είναι η απάντηση για μια εύρυθμη και αποτελεσματική υπηρεσία τρένων στη Γερμανία;

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Deutsche Bahn πρόκειται να επιτύχει νέο χαμηλό επίπεδο στους στόχους της για την ακρίβεια φέτος.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, μόνο το 65,6% – λίγο κάτω από τα δύο τρίτα . των τρένων μεγάλων αποστάσεων έφτασαν στην ώρα τους.

Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, η ακρίβεια έπεσε κάτω από το 60 τοις εκατό.

Η ανανέωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών και το να γίνουν πιο ελκυστικές για εκείνους που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν με το αυτοκίνητο αποτέλεσε βασική πρόκληση για την κυβέρνηση.

Τώρα φαίνεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έχει βρει μια λύση.

Στο μέλλον, τα μπόνους που μοιράζονται στην ανώτατη διοίκηση της Deutsche Bahn θα συνδέονται με την ακρίβεια των τρένων και την ικανοποίηση των πελατών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Pioneer, το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει μπόνους το επόμενο έτος εάν το 75,2% των υπεραστικών τρένων φτάσει στην ώρα του.

Για τα περιφερειακά τρένα, ο στόχος είναι το 94%, ενώ για τις εμπορευματικές υπηρεσίες το 69%.

Θα πρέπει επίσης να προσφέρουν μια καθ’ όλα καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες, προκειμένου να αποκομίσουν επιπλέον χρήματα κάθε χρόνο.

Η βαθμολογία ικανοποίησης των πελατών τουλάχιστον 70 τοις εκατό θα είναι μεταξύ των προϋποθέσεων για τη λήψη του μπόνους.

Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν φέτος δείχνουν ότι ο σιδηροδρομικός φορέας απέχει πολύ από αυτούς τους στόχους.

Σε ορισμένες περιοχές και κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους, λιγότερα από τα μισά τρένα έφτασαν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, όταν ίσχυε η δημοφιλής προσφορά εισιτηρίων των 9 ευρώ, περισσότερα από ένα στα πέντε υπεραστικά τρένα είχαν καθυστέρηση άνω των 15 λεπτών.

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, περισσότερα τρένα ήταν στην ώρα τους, αλλά αυτή η πρόοδος φαίνεται να εξανεμίστηκε τον Νοέμβριο.

Η Deutsche Bahn θεωρεί ότι ένα τρένο μεγάλων αποστάσεων είναι στην ώρα του αν φτάνει στο σταθμό με λιγότερο από έξι λεπτά καθυστέρηση.

Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, το 61,1% των τρένων μεγάλων αποστάσεων ήταν στην ώρα τους: περισσότερες από 14 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον στόχο μπόνους του 75,2%.

Πέρυσι, το οκταμελές εκτελεστικό συμβούλιο της Deutsche Bahn παραιτήθηκε από τη μεταβλητή αποζημίωση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2021.

Στις σταθερές αποδοχές, ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bahn Richard Lutz έλαβε 900.000 ευρώ, ενώ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου εμπορευματικών μεταφορών Sigrid Nikutta έλαβε 400.000 ευρώ.

Αυτά τα παχυλά πακέτα αμοιβών τοποθετούν και τους δύο πάνω από τον Όλαφ Σολτς (SPD) στην κατάταξη των μισθών.

Ο σημερινός καγκελάριος της Γερμανίας λαμβάνει περίπου 240.000 ευρώ ετησίως.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης