Γερμανία: Ηλικιωμένος παραδίδει οικειοθελώς το δίπλωμα οδήγησης

Newsroom

Γερμανία: 77χρονος παρακολουθούσε πορνό ενώ οδηγούσε

Για πολλά χρόνια, ο Walter Dahl οδηγούσε το αυτοκίνητό του στους δρόμους της Γερμανίας. Αυτό έχει τελειώσει τώρα. Ο άνδρας πήρε μια σημαντική απόφαση…

Η αστυνομία σπάνια βλέπει κάτι τέτοιο να συμβαίνει: Την περασμένη εβδομάδα, ένας ηλικιωμένος πολίτης από το Αμβούργο παρέδωσε οικειοθελώς την άδεια οδήγησής του στο αστυνομικό τμήμα του Buchholz. Και για πάντα. Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Τρίτη.

Ο Βάλτερ Νταλ, 86 ετών σήμερα, δεν είχε ποτέ του υποπέσει σε τροχαίο, όπως λέει.

Επί δεκαετίες κυκλοφορούσε στους δρόμους χωρίς να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα. Και όμως ο συνταξιούχος αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα.

Ως εξήγηση έδωσε ο ίδιος: “Ο κ. Νταλντ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Συνειδητοποίησε ότι “η αντίδραση και οι κινητικές του ικανότητες είχαν επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Και επειδή για χρόνια μπορούσε να μετακινείται καλά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, “δεν ήθελα να διακινδυνεύσω και γι’ αυτό παρέδωσα την άδεια οδήγησης”.

Οι στατιστικές δείχνουν: οι ηλικιωμένοι πολίτες έχουν συνήθως πιο σοβαρά ατυχήματα

Η αστυνομία πιστεύει ότι η απόφαση αυτή αξίζει σεβασμό.

Ο Dirk Poppinga, σύμβουλος οδικής ασφάλειας στο αστυνομικό τμήμα του Χάρμπουργκ, εξήγησε: “Οι νοητικές και κινητικές δεξιότητες επιδεινώνονται όλο και περισσότερο με την ηλικία. Κάποια στιγμή, αυτό έχει αντίκτυπο και στην οδική συμπεριφορά. Εδώ είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε εγκαίρως εναλλακτικές λύσεις”.

Και αυτό ακριβώς έκανε ο Dahl.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας από το 2021, οι ηλικιωμένοι εμπλέκονται σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε ποσοστό που υπερβαίνει τον μέσο όρο.

Αν και έχουν λιγότερα ατυχήματα από τους νέους οδηγούς, οι συνέπειες είναι συνήθως πιο σοβαρές.

Για παράδειγμα, το ποσοστό των άνω των 65 ετών σε όλα τα ατυχήματα κατά το υπό εξέταση έτος ήταν 13,9%.

Ωστόσο, το 33,9 τοις εκατό όλων των νεκρών από τροχαία ατυχήματα ήταν άνω των 65 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε τρίτο θανατηφόρο τροχαίο ανήκε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, εάν άτομα άνω των 74 ετών ενεπλάκησαν σε ατύχημα, στα τρία τέταρτα (75,9 %) των περιπτώσεων ευθύνονταν κατά κύριο λόγο για το ατύχημα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης