Γερμανία: Κομμωτήριο διασημοτήτων κατέθεσε πτώχευση

Έχει κόψει τα μαλλιά σούπερ σταρ όπως η Τζόντι Φόστερ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Νικόλ Κίντμαν. Τώρα ο Shan Rahimkhan βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες περικοπές.

Ο διάσημος κομμωτής του Βερολίνου Shan Rahimkhan κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας.

Η εταιρεία του παραπαίει, το καλοκαίρι του 2022 έκλεισε το υποκατάστημα στο Kurfürstendamm 196. Τώρα απειλείται έντονα και η τοποθεσία στο Gendarmenmarkt.

Το αν και σε ποιο βαθμό μπορεί να διατηρηθεί η λειτουργία εκεί θα εξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αίτηση αφερεγγυότητας εξυπηρετεί την αναδιοργάνωση της εταιρείας. Το περιφερειακό δικαστήριο του Charlottenburg διόρισε τον δικηγόρο Florian Linkert ως διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Η δικηγορική εταιρεία Görg του Βερολίνου θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση.

Βερολινέζικος διάσημος κομμωτής με προβλήματα: Corona, πληθωρισμός, υψηλό ενοίκιο

Ο Rahimkhan αναφέρει τις “σοβαρές” συνέπειες της πανδημίας Corona, την απότομη αύξηση του κόστους λόγω του πληθωρισμού και την αισθητή απροθυμία των ανθρώπων να ξοδέψουν ως αιτίες για τις οικονομικές δυσκολίες.

Shan Rahimkhan: “Το σαλόνι στο KaDeWe παραμένει”

Από την άλλη πλευρά, ο Rahimkhan περιγράφει το υποκατάστημα που άνοιξε πρόσφατα στο KaDeWe ως “το πρώτο ελπιδοφόρο βήμα στην επιδιωκόμενη αναδιοργάνωση”.

Ο κομμωτής-σταρ είχε γιορτάσει εκεί το πάρτι των εγκαινίων τον Ιανουάριο.

Ο Rahimkhan, στους πελάτες του οποίου περιλαμβάνονται διεθνείς αστέρες όπως ο Jogi Löw, η Iris Berben, η Franziska van Almsick και το μοντέλο Lena Gercke, λέει: “Το μεγάλο κομμωτήριο στο KaDeWe θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τη διαδικασία. Βλέπουμε την κρίση ως μια ευκαιρία για το μέλλον”.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις. “Όλοι οι κομμωτές θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους”, δήλωσε στο t-online εκπρόσωπος της Rahimkhan.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.