Γερμανία: Συνεχώς λάθος παρκάρισμα; Πρόστιμο 24.000 ευρώ

Επειδή δεν τήρησε τη συμφωνία με τους γείτονές του, ένας άνδρας από τη Λειψία πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 24.000 ευρώ. Πάρκαρε στο στενό δρομάκι τους.

Το διαβόητο λάθος παρκάρισμα κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης μεταξύ γειτόνων κόστισε ακριβά σε έναν κάτοικο της Λειψίας.

Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του άνδρα κατά των συμβατικών ποινών, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το δικαστήριο.

Κατά συνέπεια, ο άνδρας πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 24.000 ευρώ για παράνομη στάθμευση.

Χρήστος Περπερίδης: Ο Έλληνας δικηγόρος στο Μόναχο

Της υπόθεσης είχε προηγηθεί μια διαμάχη γειτονίας που διήρκεσε χρόνια. Ο άνδρας είχε επανειλημμένα σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στον στενό δρόμο με τέτοιο τρόπο ώστε οι απέναντι γείτονές του να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την είσοδό τους μόνο με μεγάλη δυσκολία.

Σε μια πρώτη δίκη, τα δύο μέρη είχαν καταλήξει σε διακανονισμό το 2019. Σύμφωνα με αυτό, ο άνδρας είχε τη δυνατότητα να βάλει το αυτοκίνητό του στο δρόμο στο επίμαχο σημείο για δέκα λεπτά το πολύ.

Για κάθε παράβαση συμφωνήθηκε συμβατική ποινή 150 ευρώ.

Ωστόσο, επειδή δεν τήρησε τη συμφωνία, οι γείτονες κατέγραψαν τις παραβιάσεις. Τα ποσά αυτά ανήλθαν σε 25.650 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο μείωσε το ποσό μόνο κατά 1.200 ευρώ, επειδή θεώρησε ότι οκτώ από τις συνολικά 194 παραβάσεις δεν αποδείχθηκαν.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.