Γερμανία: Νέες κάμερες ταχύτητας με τεχνητή νοημοσύνη;

Νέες κάμερα υψηλής τεχνολογίας τεχνητή νοημοσύνη για την ταχύτητα ανιχνεύει τους παραβάτες κινητών τηλεφώνων πίσω από το τιμόνι…

Ο τεχνολογικός γίγαντας “Jenoptik” λάνσαρε ένα από τα πρώτα συστήματα στον κόσμο κατά της λεγόμενης “αφηρημένης οδήγησης”. Η νέα θωρακισμένη κάμερα ταχύτητας είναι ένα κινητό ρυμουλκούμενο με ηλιακές μονάδες και μακρύ βραχίονα κάμερας για ευκρινείς φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το ειδικό λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την “συλληψη” των οδηγών που δεν φορούν ζώνες ασφαλείας ή που είναι απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο.

“Η πιο απότομη γωνία καταγραφής πάνω από το δρόμο επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να αναγνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τα τυπικά μοτίβα κίνησης των οδηγών στο τιμόνι”, λέει η εκπρόσωπος Cornelia Ehrler στη BILD. Αυτό βελτιώνει μακροπρόθεσμα την οδική ασφάλεια.

Ο πρώτος πελάτης είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης της αυστραλιανής πολιτείας Βικτώρια, το οποίο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Αξία σύμβασης: πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Γερμανία, το σύστημα δεν έχει εγκριθεί λόγω της προστασίας των δεδομένων, επειδή καταγράφει όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης