Γερμανία: Νέος τρόπος απάτης από θρασύδειλους απατεώνες

Γερμανία: Νέος τρόπος απάτης από θρασύδειλους απατεώνες

Ζημία ήδη 50.000 ευρώ: Θέλουν να μπουν στο διαμέρισμα με ένα πρόσχημα: Οι απατεώνες έχουν καταλήξει σε μια νέα απάτη…

Η αστυνομία στη Μέση Φραγκονία αναφέρει μια νέα θρασύτατη απάτη που παρατηρείται συχνά στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών προειδοποιεί για αυτή τη θρασύτατη προσέγγιση, η οποία πραγματοποιείται πάντα με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Στο στόχαστρο μπαίνουν πολυκατοικίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα θύματα είναι ηλικιωμένοι.

Στην πόρτα, οι φερόμενοι ως απατεώνες προσποιούνται στη συνέχεια ότι είναι “τεχνίτες ηλεκτρισμού” που υποτίθεται ότι έρχονται για λογαριασμό της διαχείρισης της ιδιοκτησίας.

Με το πρόσχημα της καταμέτρησης ή του ελέγχου των πριζών στο διαμέρισμα, αποκτούσαν είσοδο στα διαμερίσματα.

Περίπου 20 περιπτώσεις στη Μέση Φραγκονία από τον Μάρτιο

Μόλις μπήκαν μέσα, οι δράστες προσπάθησαν στη συνέχεια να δημιουργήσουν καταστάσεις όπου θα μπορούσαν να μείνουν μόνοι τους στο διαμέρισμα ή σε μεμονωμένα δωμάτια προκειμένου να πάρουν τιμαλφή και μετρητά.

Μόνο από τις αρχές Μαρτίου, η αστυνομία στη Μέση Φραγκονία έλαβε γνώση σχεδόν 20 τέτοιων περιπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν συνολικά ζημιές ύψους περίπου 50.000 ευρώ.

Οι δράστες δρούσαν μέχρι στιγμής κυρίως στην πόλη της Νυρεμβέργης, συνεχίζει η έκθεση.

Η αστυνομική διεύθυνση της Κεντρικής Φραγκονίας προειδοποιεί επειγόντως για αυτή την απάτη με κλοπές και συμβουλεύει να μην αφήνετε άγνωστους να μπαίνουν στο σπίτι σας.

Συνιστάται επίσης να επικοινωνήσετε πρώτα με τη διαχείριση του ακινήτου ή να καλέσετε αμέσως την αστυνομία στον αριθμό 110, εάν εμφανιστούν υποτιθέμενοι υπάλληλοι της διαχείρισης ακινήτων.

Κεντρική φωτογρφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης