Γερμανία: Νομοσχέδιο βάζει τέλος στους επενδυτές – «ακρίδες»

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ σχεδιάζει να παρουσιάσει νομοσχέδιο το πρώτο τρίμηνο του 2023 για να σταματήσει, όπως αποκάλεσε, επενδυτές – «ακρίδες» και την «απόλυτη απληστία» τους «για κέρδος», οι οποίοι που πληρώνουν και στεγάζουν διάφορα εξειδικευμένα ιατρεία.

«Δεν θεωρώ ότι τα διψήφια κέρδη είναι δικαιολογημένα», υπογράμμισε την Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

«Αν έχεις απόδοση 10% ή περισσότερο, αυτό είναι δύσκολα εφικτό με τη σοβαρή ιατρική» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Λάουτερμπαχ σημείωσε πως τα ιατρεία στη Γερμανία θα πρέπει «να ανήκουν σε αυτούς που εργάζονται πραγματικά εκεί» και κατήγγειλε την «παράλογη έννοια του κέρδους στο σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης» ενώ με τον νόμο του θα βάλει τέλος στους διάσημους γιατρούς που δανείζουν το όνομά τους σε δεκάδες ιατρεία.

Οι νέοι γιατροί εκεί ασχολούνται με την άχρηστες και κακής ποιότητας θεραπείες, προκειμένου να επιτύχουν «παράλογους στόχους κέρδους», τόνισε.

Οι εταιρείες που επενδύουν στον χώρο της Υγείας μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της καινοτομίας και να παρέχουν σταθερή χρηματοδότηση, ωστόσο η ανυπομονησία τους για κέρδη μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα ενός ιατρείου και τις απαιτήσεις των γιατρών.

«Η ιδέα εδώ είναι ότι οι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αγοράζουν και στη συνέχεια οι επενδυτές περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω σε περίπου πέντε έως επτά χρόνια με κέρδος 20% έως 30%», δήλωσε ο Φράνσις Τζ. Κρόσον, μέλος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης προσθέτοντας πως: «αυτή δεν είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε μακροχρόνιες σχέσεις και επενδύσεις για τη βελτίωση των πρακτικών – είναι ακριβώς το αντίθετο».

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.