Η Γερμανία παρέχει ακίνητα για τη στέγαση των προσφύγων

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να διαθέσει στα ομόσπονδα κρατίδια περισσότερη ακίνητη περιουσία για τη στέγαση προσφύγων. Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser δεν ανέλαβε καμία οικονομική δέσμευση. Αυτό δεν πρόκειται να διευκρινιστεί πριν από τις αρχές Νοεμβρίου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να διαθέσει άλλα 56 ακίνητα στα ομόσπονδα κρατίδια για τη φιλοξενία προσφύγων.

Αυτό ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων και των δήμων στο Βερολίνο.

Αναβλήθηκε η συνεισφορά στο κόστος των προσφύγων

Σύμφωνα με την Faeser, τα ομόσπονδα κρατίδια θα λάβουν 4.000 θέσεις για τη μόνιμη στέγαση όσων ζητούν προστασία.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι μόνο το 68% των θέσεων στα καταλύματα που παρέχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κληθεί μέχρι στιγμής.

Η Faeser δεν ανέλαβε καμία οικονομική δέσμευση – όπως ζητούσαν τα ομόσπονδα κρατίδια και οι δήμοι.

Ο τρόπος με τον οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμβάλει στο κόστος των προσφύγων θα διευκρινιστεί σε μια συζήτηση μεταξύ ομοσπονδιακού κράτους στις αρχές Νοεμβρίου.

Η παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Η Faeser υπογράμμισε την ετοιμότητα της πολιτικής και της κοινωνίας της Γερμανίας να υποδεχθεί πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία.

Ωστόσο, παραδέχτηκε επίσης ότι αυτό το ανθρωπιστικό κατόρθωμα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαχειριστεί όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης