Γερμανία: Οι πλημμύρες κοστίζουν ακριβά στους ασφαλιστές

Η Γερμανία υπέστη πέρυσι την πιο δαπανηρή φυσική της καταστροφή που έχει καταγραφεί, καθώς οι ξαφνικές πλημμύρες οδήγησαν σε ζημιές που ξεπέρασαν κατά πολύ το ποσό που κάλυπταν οι ασφαλιστές.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν τμήματα της δυτικής Γερμανίας τον Ιούλιο του 2021 κόστισαν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης 35 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της ασφαλιστικής εταιρείας Munich Re που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Περίπου το ένα τέταρτο αυτού του ποσού θα καλυφθεί από τον ασφαλιστικό κλάδο, ανέφερε.

Σε ένα έτος που είδαμε τις παγκόσμιες ζημιές από φυσικές καταστροφές να εκτοξεύονται στα 247 δισεκατομμύρια ευρώ, οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή αναγκάζουν τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές να προετοιμάζονται για ακόμα περισσότερες καταστροφές.

Η Munich Re αναφέρει ότι υπάρχει μια «εύλογη» σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της «αυξανόμενης ζημιάς από τις καταιγίδες».

Λέει επίσης ότι ορισμένα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πιθανό να γίνονται πιο συχνά — ή με μεγαλύτερη σφοδρότητα — ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ασφαλιστικές αξιώσεις που προέρχονται από φυσικές καταστροφές έφτασαν τα 106 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, σημαντικά περισσότερες από ό,τι τα προηγούμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση Munich Re.

Με συνολικές απώλειες περίπου 57,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο τυφώνας Άιντα ήταν η πιο δαπανηρή καταστροφή στον κόσμο που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες πέρυσι.

Στη Γερμανία, οι βροχοπτώσεις του Ιουλίου που προκλήθηκαν από το σύστημα χαμηλής πίεσης Μπερντ ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 100 ετών.

Προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες που παρέσυραν κτίρια και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κρίσιμες υποδομές, όπως σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμους και γέφυρες.

Περισσότεροι από 220 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αφήνοντας την ήπειρο σε σοκ.

Πηγή: Documento | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.