ΟΡΙΣΤΙΚΟ: 2G+ για τον τομέα της εστίασης στη Γερμανία

Είχε ήδη προαναγγελθεί, πλέον είναι σίγουρο: ο κανόνας 2G+ θα ισχύει στην εστίαση σε ολόκληρη τη Γερμανία – η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν σχετικά σε μια ψηφιακή διάσκεψη σήμερα Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Olaf Scholz στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τον κανόνα αυτό, στο μέλλον τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δύο φορές και όσοι έχουν αναρρώσει θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού όταν επισκέπτονται ένα εστιατόριο, μπαρ ή καφέ. Τα άτομα που έχουν ήδη λάβει αναμνηστικό εμβολιασμό απαλλάσσονται από την υποχρέωση τεστ.

Ο κανόνας 2G+ στη Γερμανία ισχύει ανεξάρτητα από τον δείκτη επίπτωσης

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν σε μειωμένες περιόδους καραντίνας: Κατά συνέπεια, τα άτομα που έχουν λάβει τον αναμνηστικό εμβολιασμό δεν θα πρέπει πλέον να τίθενται σε καραντίνα.

Γερμανία: Με rapid test 24 ωρών η πρόσβαση στην εστίαση

Για τα άτομα που έχουν μολυνθεί καθώς και τα διπλά εμβολιασμένα ή αναρρώσσαντα άτομα επαφής, η περίοδος απομόνωσης θα μειωθεί από 14 σε 10 ημέρες. Μετά από επτά ημέρες, ωστόσο, μπορούν να τη διακόψουν με ένα αρνητικό μοριακό τεστ PCR ή υψηλής ποιότητας τεστ αντιγόνων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.