Γερμανία: Ετοιμάζει πρόστιμο έως 3.000 ευρώ για κάπνισμα στο ΙΧ

Την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ακόμα και σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα επιβάλλει η Γερμανίας θεσπίζοντας πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 3.000 ευρώ.

Τέλος στο θλιβερό φαινόμενο του καπνίσματος στο αυτοκίνητο παρουσία ανηλίκων ή εγκύων βάζει η Γερμανία θεσπίζοντας αυστηρά χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι περισσότερα από 160.000 παιδιά μετατρέπονται σε παθητικούς καπνιστές στη Γερμανία εξαιτίας της συνήθειας του καπνίσματος στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα η συγκέντρωση καπνού μέσα σε ένα αυτοκίνητο έως και πέντε φορές υψηλότερη σε σχέση με ένα μπαρ, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την επιβάρυνση της υγείας ενός παιδιού ή μιας εγκύου.

Σε μια προσπάθεια να τερματιστεί αυτή η κακή συνήθεια έχει ήδη κατατεθεί ήδη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας η πρόταση για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ακόμα και στα ιδιωτικής χρήση οχήματα από τη στιγμή που σε αυτά θα επιβαίνουν ανήλικοι ή έγκυοι.

Η πρόταση προβλέπει την επιβολή αυστηρών προστίμων στους παραβάτες, τα οποία θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 3.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2019 είχε πραγματοποιηθεί μια προσπάθεια να απαγορευτεί το κάπνισμα στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, η οποία ωστόσο είχε πέσει στο κενό.

Τι ισχύει στην Ελλάδα για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Στην Ελλάδα τα πρόστιμα για την παράβαση του καπνίσματος σε αυτοκίνητο παρουσία ανηλίκου ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ, ωστόσο, ως ανήλικοι περιγράφονται τα άτομα τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Πέρα από το χρηματικό πρόστιμο, προβλέπεται επίσης και η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα, ενώ σε περίπτωση που η παράβαση σημειωθεί σε όχημα δημόσιας χρήσης το χρηματικό πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Πηγή: CAR & MOTOR

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.