Γερμανία: Στήριξη για τη θέρμανση στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Η Γερμανία σχεδιάζει περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ (147 εκατομμύρια δολάρια) σε πληρωμές στήριξης για τα πληγέντα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση του κόστους θέρμανσης, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Κατασκευών, που είδε το Reuters.

Γερμανία: Έρχεται δεύτερη αύξηση 18% στον κατώτατο μισθό εντός του 2022

Το έγγραφο προβλέπει εφάπαξ πληρωμή 175 ευρώ για ένα νοικοκυριό δύο ατόμων, με επιπλέον 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Τα νοικοκυριά ενός ατόμου δικαιούνται 135 ευρώ.

Οι πληρωμές απευθύνονται σε περίπου 710.000 νοικοκυριά που έλαβαν το επίδομα στήριξης της Γερμανίας για χαμηλόμισθα νοικοκυριά από τον Οκτώβριο του 2021 έως τα τέλη Μαρτίου 2022, τα οποία θα πληγούν ιδιαίτερα σκληρά από την αύξηση των λογαριασμών ως αποτέλεσμα των αυξήσεων ρεκόρ των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν πει ότι εντείνονται οι προσπάθειες να αμβλυνθεί το πλήγμα για τους καταναλωτές.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.