Γερμανία: Τα χωριά που πλημμύρισαν τον Ιούλιο φορούν τα γιορτινά τους

Πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Γερμανία, που άφησαν περί τους 180 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές πίσω τους, οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα στολίζοντας τα σπίτια και τους δρόμους τους για τα Χριστούγεννα που έρχονται.

Στο πνεύμα τού «η ζωή συνεχίζεται», οι Γερμανοί στις πληγείσες από τις τρομακτικές πλημμύρες του Ιουλίου περιοχές έβαλαν δέντρα, φωτάκια, αστέρια και άλλα στολίδια στις πόλεις και τα χωριά τους, δίνοντας ο ένας στον άλλον κουράγιο.

Στο χωριό Μάισος, στην κοιλάδα του Αρ, κοντά στο Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ, οι κάτοικοι έχουν ετοιμάσει χριστουγεννιάτικα δέντρα για να υποδεχθούν τις γιορτές, τιμώντας και τη μνήμη των αγαπημένων τους που χάθηκαν.

Τα περισσότερα από τα δέντρα που είναι στολισμένα στην περιοχή, όπως αυτά στο Ντέρναου, κοντά στο Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ, αποτελούν δωρεές από άλλα μέρη της Γερμανίας, για την τόνωση του ηθικού του πλημμυρόπληκτου πληθυσμού.

Το Ντέρναου είναι άλλο ένα από τα ημικατεστραμμένα χωριά της περιοχής.

Το αστέρι των Χριστουγέννων τοποθετήθηκε σε έναν βράχο στην κοιλάδα του ποταμού Αρ, στην περιοχή του Κρόιτσμπεργκ, για να φωτίζει τις καρδιές των επιζώντων της μεγάλης καταστροφής του καλοκαιριού.

Άλλο χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το ιδιαιτέρως ταλαιπωρημένο χωριό Σουλντ, επίσης στην Κοιλάδα του Αρ, στον γερμανικό Νότο, σε μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της ζωής που επιμένει μέσα στην καταστροφή.

Πίσω στο Μάισος, πάντα στην Κοιλάδα του Αρ, ένα σαλόνι που είχε πλημμυρίσει πριν πέντε μήνες, έχει ξανά τα γιορτινά του, με τα δέντρα και τα φωτάκια που επίσης έχουν παραχωρηθεί από άλλες περιοχές της Γερμανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.