Γερμανία: Προειδοποίηση για «τρομοκρατία» με την ευλογιά των πιθήκων

Οι Γερμανοί παιδίατροι διαμαρτύρονται για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι «πολύ λιγότερο μεταδοτικός από τον covid και μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω στενής σωματικής επαφής και σωματικών υγρών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων (BVKJ), Τόμας Φίτσμπαχ στην «Neue Osnabrücker Zeitung».

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα οφείλονται «κυρίως σε σεξουαλικές επαφές, επομένως, τα παιδιά σίγουρα δεν είναι μεταξύ εκείνων με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης», προσθέτει ο δρ Φίτσμπαχ.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία;

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δρ Τόμπιας Τενενμπάουμ ,πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων, τονίζει ότι «στη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά απίθανο τα παιδιά να μολυνθούν από ευλογιά των πιθήκων» και εξηγεί: «Δεν υπάρχουν επίσης γνωστές περιπτώσεις εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων στις οικογένειες στην Ευρώπη, επομένως οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον δρ Τενενμπάουμ, οι αναφορές για μια ιδιαίτερη κατάσταση κινδύνου για τα παιδιά «επί του παρόντος δεν έχουν βάση»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων σημειώνει επίσης ότι «τα δεδομένα από την Αφρική δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στις τοπικές συνθήκες στην Ευρώπη,λόγω της κακής γενικής κατάστασης της υγείας στη Μαύρη ήπειρο».

Ο δρ Τενεμπάουμ δεν αναμένει μεγάλη εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων μεταξύ των ενηλίκων.

«Η κατάσταση κινδύνου είναι χαμηλή γιατί ο ιός μεταδίδεται μόνο μέσω στενής σωματικής επαφής, δηλαδή μέσω σωματικών υγρών και όχι μέσω μόλυνσης από σταγονίδια όπως το φτέρνισμα, ο βήχας ή η ομιλία», τονίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων και εκτιμά πώς «πιθανότατα δεν υπάρχει μια νέα επιδημία μπροστά μας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης