Γερμανία: Χειρότερη συγκομιδή πατάτας τα τελευταία 10έτη

Μετά το φετινό θερμό και ξηρό καλοκαίρι, οι ειδικοί αναμένουν ότι η συγκομιδή πατάτας στη Βαυαρία θα είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών.

Αναμένεται ένα σαφές χάσμα νότου-βορρά που σχετίζεται με τις βροχοπτώσεις: στη Φρανκονία, για παράδειγμα, είναι από τα χειρότερα.

Η χρονιά χαρακτηρίστηκε από παρατεταμένη ξηρασία και πολλές ζεστές ημέρες. Αυτό προκάλεσε επίσης “στρες” στα φυτά πατάτας και τώρα μειώνει τις αποδόσεις σε όλη τη Βαυαρία.

Μια εκτίμηση του κρατικού κέντρου ερευνών για τη γεωργία της Βαυαρίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγκομιδή θα είναι κάτω του μέσου όρου σε όλη τη Βαυαρία.

Κατά μέσο όρο, η Lfl αναμένει 34.900 κιλά ανά εκτάριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων δέκα ετών.

Το Άνω Παλατινάτο και η Φραγκονία έχουν πληγεί περισσότερο

Τα καλύτερα αποτελέσματα θα επιτευχθούν στην Κάτω Βαυαρία και την Άνω Βαυαρία και θα μπορούσε να παρατηρηθεί μια σαφής κλίση νότου-βορρά που σχετίζεται με τις βροχοπτώσεις.

Οι διοικητικές περιφέρειες της Φραγκονίας και του Άνω Παλατινάτου επλήγησαν ιδιαίτερα. Η νότια Βαυαρία, από την άλλη πλευρά, κατέγραψε σημαντικά περισσότερες βροχοπτώσεις. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται καλύτερη συγκομιδή πατάτας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.