Γερμανία: Αίτημα αναστολής υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς

Μετά την αποτυχία της καθιέρωσης γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην γερμανική Βουλή, τα γερμανικά νοσοκομεία και οι κλινικές ζητούν τώρα την άμεση αναστολή του υφιστάμενου υποχρεωτικού εμβολιασμού για το προσωπικό τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Νοσοκομείων (DKG) που έγινε κατά την διάρκεια ακρόασης στο γερμανικό κοινοβούλιο, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί υποχρεούνται να εμβολιαστούν διαφορετικά τους απαγορεύεται η εργασία, ενώ οι ασθενείς που φροντίζουν δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

Παρά την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, τα νοσοκομεία υποστήριζαν πάντα την καθιέρωση υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και ιδρύματα – υπό τον όρο όμως ότι θα ακολουθούσε υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Η ψήφιση του διακομματικού σχεδίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις αρχές Απριλίου ως γνωστόν δεν επιτεύχθηκε.

Από τα μέσα Μαρτίου, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους σε ιδρύματα και για ομάδες που απαιτούν ειδική προστασία, όπως σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ιδιωτικών Παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών (bpa), η οποία εκπροσωπεί τους φορείς εκμετάλλευσης των οίκων ευγηρίας, τόνισε πάντως ότι ο γενικός, αλλά και ο σχετιζόμενος με τα ιδρύματα υποχρεωτικός εμβολιασμός θα έπρεπε να αλληλοσυμπληρώνονται για να είναι αποτελεσματικοί.

“Με την απόρριψη της γενικής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, πρέπει τώρα να εξεταστεί και η υποχρεωτικότητα στα ιδρύματα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την αυριανή ακρόαση στην επιτροπή Υγείας.

Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να εμβολιάζονται, την στιγμή που οι συγγενείς και οι επισκέπτες μπορούν να συνεχίσουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.