Γερμανική επιχείρηση μεταφοράς σιτηρών από την Ουκρανία

Η Γερμανία επιδιώκει να διασφαλίσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Μεταφορών Μίχαελ Τόιρερ, η παραγωγή ωστόσο αναμένεται να μειωθεί κατά 20%, λόγω του πολέμου.

Ο κ. Τόιρερ δεσμεύτηκεσε δηλώσεις του στην Handelsblatt ότι θα εξασφαλιστεί η μεταφορά 20 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών, προκειμένου να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα συνεργαστούν για το σκοπό αυτό με τους σιδηροδρόμους της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ρουμανίας.

Λόγω του πολέμου, η θαλάσσια οδός είναι αποκλεισμένη, γεγονός το οποίο εμποδίζει τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων, με αποτέλεσμα οι τιμές των σιτηρών στην παγκόσμια αγορά να έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά.

«Διαφαίνεται ήδη η χειρότερη παγκόσμια επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τους φτωχότερους στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού», δήλωσε η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Σβένγια Σούλτσε.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι η φετινή συγκομιδή σιτηρών στην Ουκρανία αναμένεται να μειωθεί κατά 20% σε σχέση με το 2021, λόγω της μείωσης των σπαρμένων εκτάσεων.

Η Ουκρανία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, επισημαίνεται από το βρετανικό υπουργείο, το οποίο προειδοποιεί ότι η μειωμένη προσφορά από την Ουκρανία θα δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις και θα ωθήσει προς τα πάνω την παγκόσμια τιμή των σιτηρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.