Γερμανικό Πανεπιστήμιο εισάγει τουαλέτες “όλων των φύλων”

Γερμανικό Πανεπιστήμιο εισάγει τουαλέτες "όλων των φύλων"

Από την εισαγωγή της καταχώρησης “διαφορετικού φύλου” το 2018, το θέμα των ισότιμων χώρων υγιεινής μεταξύ των δύο φύλων αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης. Το Πανεπιστήμιο του Μπάμπεργκ εγκατέστησε τύπους τουαλετών “όλων των φύλων”.

Μια γυναίκα – δηλαδή ένα άτομο που γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα και αισθάνεται ανάλογα – επισκέπτεται συνήθως τις γυναικείες τουαλέτες στις δημόσιες εγκαταστάσεις: Συχνά αναγνωρίζεται από τη στερεοτυπική συμβολική φιγούρα με φούστα, μακριά μαλλιά.

Ένας άνδρας, από την άλλη πλευρά, τείνει να επιλέγει την αίθουσα με το αντίστοιχο σύμβολο: την ανδροπρεπή φιγούρα, με κοντά μαλλιά, “παντελόνι”.

Τι κάνουν όμως οι άνθρωποι για τους οποίους αυτό δεν είναι τόσο εύκολο;

Οι οποίοι, για παράδειγμα, ήρθαν στον κόσμο ως βιολογικό αρσενικό, αλλά αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως γυναίκα;

Ή που κατατάσσουν τους εαυτούς τους εκτός του δυαδικού φάσματος αρσενικού-θηλυκού;

Το Πανεπιστήμιο Otto-Friedrich του Μπάμπεργκ δημιούργησε πρόσφατα μια λύση σε αυτό το πρόβλημα: Τουαλέτες για όλα τα φύλα.

“Οι τουαλέτες όλων των φύλων είναι χώροι υγιεινής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την έκφραση και την ταυτότητα φύλου τους”. αναφέρεται στην αρχική σελίδα του Πανεπιστημίου του Μπάμπεργκ.

Και μάλιστα υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι αυτών: Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι μονές τουαλέτες, δηλαδή αυτόνομες καμπίνες με τουαλέτα και νιπτήρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα όλων των φύλων.

Συνολικά 15 τουαλέτες για όλα τα φύλα βρίσκονται σε επτά σημεία, τόσο στο πανεπιστημιακό κτίριο στο κέντρο της πόλης όσο και στους χώρους Erba, καθώς και στην Feldkirchenstraße και στην Kärntenstraße.

Το Πανεπιστήμιο του Μπάμπεργκ αιτιολογεί αυτό το βήμα ως εξής: “Για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των τρανς*, inter* και agender ατόμων στη δημόσια ζωή, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί πρόσβαση χωρίς διακρίσεις στις εγκαταστάσεις υγιεινής.

Αυτό λαμβάνεται υπόψη με τη δημιουργία τουαλετών για όλα τα φύλα”, αναφέρεται σε επίσημη δήλωση του Πανεπιστημίου Dagmar Steuer-Flieser.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης