Οι Γερμανοί πλασάρουν το “LiFi” 100 φορές πιο γρήγορο από το WiFi

Ανέπτυξε συνδέσεις που είναι πάνω από 100 φορές ταχύτερες από το Wlan. Ο Harald Haas, επιστήμονας πληροφορικής από το Neustadt/Aisch, είναι υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Εφευρέτη 2023 για την έρευνά του.

“Υπάρχει μπροστά μας ένας τεράστιος ωκεανός που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για την κινητή επικοινωνία. Πρέπει απλώς να βγούμε από την γεμάτη πισίνα”, λέει ο Harald Haas, εξηγώντας το όραμά του για το μέλλον της μετάδοσης δεδομένων.

Ο επιστήμονας πληροφορικής σπούδασε στη Νυρεμβέργη και τώρα κάνει έρευνα στη Σκωτία. LiFi είναι το όνομα της νέας του τεχνολογίας. Σημαίνει Light Fidelity, που σημαίνει μετάδοση δεδομένων με φως.

Αντί για ραδιοκύματα, εδώ χρησιμοποιείται το φως για τη μετάδοση πληροφοριών, για παράδειγμα οι λυχνίες LED.

Το LiFi στέλνει φωτεινούς παλμούς που δεν είναι αντιληπτοί από το ανθρώπινο μάτι μέσω του φωτός των LED, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν από και προς τους δέκτες.

Οι δέκτες μπορούν στη συνέχεια να συλλέξουν τις πληροφορίες και να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα.

Η ιδέα μπορεί να συγκριθεί με την αποκωδικοποίηση κωδικών Μορς – μόνο που είναι πολύ πιο γρήγορη.

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τα αυτόνομα συστήματα, καθώς και για την ανάπτυξη του 6G.

“Θέλω να κάνω πραγματική επιστήμη προς όφελος της ανθρωπότητας και να αναπτύξω πράγματα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας”, εξηγεί τους στόχους του ο επιστήμονας πληροφορικής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης