Οι Γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν διακοπές και Ελλάδα το 2023

Εννέα στους δέκα Γερμανούς θα πάνε διακοπές μέσα στο έτος, το 63% θα ταξιδέψει στην Ευρώπη και η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τους.

Διστακτικοί και μάλλον αναποφάσιστοι να ταξιδέψουν ήταν πέρυσι οι Γερμανοί τουρίστες, πρώτη σεζόν μετά την πανδημία και ενώ είχαν αρθεί οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όμως όπως δείχνουν τα στοιχεία η διάθεση τους να πάνε διακοπές φέτος, είναι μεγάλη και η χώρα μας από τις πρώτες σε προτίμηση.

Η γερμανική, αποτελεί για χρόνια την κύρια αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, που μόνο το 2022 πέρασε στη δεύτερη θέση μετά τη Βρετανική, με μια διαφορά περίπου 130.000 τουριστών.

Τη χώρα μας πέρυσι επισκέφτηκαν 4,3 εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδιώτες, με τα έσοδα τους να φτάνουν τα 3,25 δισ. ευρώ, αντί 4 εκατ. το 2019 και 2,9 δισ. ευρώ εισπράξεις.

Η αύξηση αυτή τόσο σε αφίξεις όσο και σε εισπράξεις ήταν πολύ σημαντική, παρόλο που οι κρατήσεις στις αρχές του 2022 από τους Γερμανούς είχαν ιδιαίτερα αργή ροή, πολλές δε έγιναν αργά, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Τα στοιχεία για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη χώρα μας, αλλά και γενικότερα για την πρόθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν, ενώ αναμένονται νεότερα στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο ITB Berlin.

Το 90% των Γερμανών θα πάει διακοπές το ‘23

Σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού εκδοτικού οίκου PRISMA με αφορμή την έκθεση ΙΤΒ, το 90% των Γερμανών θέλει να ταξιδέψει φέτος, ενώ το 63% από αυτούς πρόκειται να επισκεφτεί κάποια ευρωπαϊκή χώρα μέσα στο 2023.

Εννέα στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι θέλουν να πάνε διακοπές μέσα στο έτος, ενώ περισσότερο από το 80% έχει προγραμματίσει ένα μακρινό ταξίδι με τουλάχιστον πέντε διανυκτερεύσεις, καθώς τα δύο τρίτα σχεδιάζουν τουλάχιστον ένα σύντομο ταξίδι (με έως και δύο διανυκτερεύσεις) ή σύντομο ταξίδι (τρεις έως τέσσερις διανυκτερεύσεις).

Η έρευνα δείχνει ότι οι Γερμανοί έχουν μέσο κατά κεφαλήν προϋπολογισμό 1.080 ευρώ για τις φετινές τους διακοπές, με το 12% μάλιστα να έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Μεγάλη η δυναμική των κρατήσεων προς τη χώρα μας

Οι Γερμανοί φαίνεται να επανέρχονται στον προγραμματισμό τους και να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Η δημοφιλία της Ελλάδας είναι μεγάλη, καθώς βρίσκεται διαρκώς στους πρώτους τρεις προορισμούς σε ζήτηση.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της γερμανικής Travel Data Analytics (TDA), ο Δεκέμβριος που μας πέρασε ήταν ένας εξαιρετικά ισχυρός μήνας κρατήσεων, στον οποίο ταξιδιωτικά γραφεία και διαδικτυακές πύλες κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων.

Τα στοιχεία του TDA δείχνουν ότι η ζήτηση για διακοπές δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις την ξεπερνά.

Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οι Γερμανοί πολίτες έκαναν κρατήσεις για πακέτα διακοπών, αξίας άνω των 700 εκατ. ευρώ – περίπου ένα τρίτο πάνω από ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2019.

Οι κρατήσεις αυτές αφορούσαν κυρίως το καλοκαίρι του 2023. Η Τουρκία έχει ιδιαίτερη ζήτηση, μπροστά από την Ισπανία και την Ελλάδα όσον αφορά τις νέες κρατήσεις.

Η μεγαλύτερη αύξηση πάντως παρουσιάζουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σε ποσοστό 75%.

Πηγή: news247

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.