Η Βαυαρία των ρεκόρ θερμοκρασίας τον χειμώνα του 22/23!

Η Βαυαρία ήταν το πιο δροσερό ομόσπονδο κρατίδιο αυτό το χειμώνα. Ωστόσο, το κρατίδιο μπόρεσε να απολαύσει τις δεύτερες περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Υπήρξαν επίσης ρεκόρ θερμοκρασίας.

Η Βαυαρία ήταν η “χώρα” των ρεκόρ θερμοκρασίας αυτόν τον χειμώνα. Στο Heinersreuth-Vollhof (περιφέρεια του Μπαϊρόιτ), για παράδειγμα, μετρήθηκαν μείον 19,3 βαθμοί στις 18 Δεκεμβρίου – η χαμηλότερη τιμή σε παγγερμανικό επίπεδο.

Αυτό ανέφερε η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Στις 31 Δεκεμβρίου η θερμοκρασία ήταν σχεδόν 40 βαθμούς υψηλότερη.

Στο Wielenbach στην Άνω Βαυαρία, το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 20,8 βαθμούς. Σε κανένα άλλο μέρος της Γερμανίας δεν υπήρχε τόση ζέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ρεκόρ θερμοκρασίας στη Βαυαρία – πολύ ζεστός χειμώνας 2022/23

Όσον αφορά και τους τρεις χειμερινούς μήνες, ωστόσο, το κρατίδιο ήταν το πιο δροσερό ομόσπονδο κρατίδιο – με μέσο όρο 1,9 βαθμούς.

Η μέση θερμοκρασία στο σύνολο της Γερμανίας ήταν 2,9 βαθμοί. Ο χειμώνας του 2022/23 ήταν κατά 2,7 βαθμούς πολύ ζεστός, σύμφωνα με την DWD. Είναι ο δωδέκατος κατά σειρά χειμώνας που ήταν υπερβολικά ζεστός.

Βροχή και χιόνι έπεσαν ελάχιστα σε πολλά μέρη. Για τη Βαυαρία, το DWD ανέφερε 147 λίτρα βροχόπτωσης ανά τετραγωνικό μέτρο (πέρυσι: 200 λίτρα), σημαντικά λιγότερα από τα 170 λίτρα σε όλη τη Γερμανία.

Εξαίρεση αποτέλεσαν το Fichtelgebirge, ο Βαυαρικός Δρυμός και οι περιοχές κατά μήκος των Άλπεων με 300 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ήλιος στους πρόποδες των Άλπεων – η Βαυαρία το δεύτερο πιο ηλιόλουστο ομόσπονδο κρατίδιο

Ο περισσότερος ήλιος σημειώθηκε στους πρόποδες των Άλπεων. Σύμφωνα με την DWD, έλαμπε για περισσότερες από 240 ώρες στην περιοχή. Η Βαυαρία είχε κατά μέσο όρο 185 ώρες ηλιοφάνειας και περίπου 160 ώρες σε παγγερμανικό επίπεδο.

Μετά τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Βαυαρία ήταν το δεύτερο πιο ηλιόλουστο κρατίδιο της Γερμανίας. Τον χειμώνα πριν από ένα χρόνο, ο ήλιος έλαμπε μόνο για 171 ώρες κατά μέσο όρο στη Βαυαρία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.