Γερμανός διπλός πράκτορας έδινε κρατικά μυστικά στους Ρώσους

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τον Κάρστεν Λ., εργαζόμενο στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν την Τετάρτη έναν εργαζόμενο στην ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών με την υποψία ότι μοιράστηκε κρατικά μυστικά με τη Ρωσία.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από έφοδο στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του υπόπτου στο Βερολίνο και στο Πούλαχ, κοντά στο Μόναχο καθώς και ενός ακόμα ατόμου.

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος για προδοσία κατά του κράτους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Το 2022, μοιράστηκε πληροφορίες που βρήκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Το περιεχόμενο θεωρείται κρατικό μυστικό».

Γερμανικά ΜΜΕ επισήμαναν ότι η διαρροή των κρατικών μυστικών μπορεί να είχε ξεκινήσει και πριν το 2022.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND) ξεκίνησε τη δική της εσωτερική έρευνα μόλις αντιλήφθηκε την πιθανότητα προδοσίας στις τάξεις της, δήλωσε ο επικεφαλής της, Μπρούνο Καλ.

Όταν οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν, η υπηρεσία ειδοποίησε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η έρευνα προχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτή από τον ύποπτο «καθώς κάθε λεπτομέρεια που θα δινόταν στη δημοσιότητα θα μπορούσε να δώσει στην άλλη πλευρά πλεονέκτημα στην πρόθεσή της να βλάψει τη Γερμανία», είπε.

Αν ο συλληφθείς καταδικαστεί, θα είναι ο πρώτος διπλός πράκτορας που γίνεται αντιληπτός στις γερμανικές υπηρεσίες τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η πιθανή του ποινή κυμαίνεται από ένα χρόνο έως ισόβια, ανάλογα με τη βαρύτητα των πληροφοριών που έδωσε στους Ρώσους.

Σύμφωνα με τους Times, πρόκειται για μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις κατασκοπείας στην ιστορία των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Γερμανία ήταν πάντα στόχος των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν εκατοντάδες πληροφοριοδότες στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, είχαν αποκαλυφθεί διπλοί πράκτορες υπέρ της Ρωσίας και στις σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πηγή: Protagon.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.